Vy ste pesimisti, ja som optimista, reaguje Mourinho na kritiku

Futbalisti Chelsea podávajú pod vedením Josého Mourinha veľmi slabé výkony.
Futbalisti Chelsea podávajú pod vedením Josého Mourinha veľmi slabé výkony. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. dec 2015 o 17:23

V domácej súťaži jeho tím obhajuje titul, ale v aktuálnej sezóne dosahuje veľmi slabé výsledky. Tréner José Mourinho napriek tomu cíti dôveru majiteľa Romana Abramoviča.

LONDÝN. Tréner futbalistov Chelsea Londýn Jose Mourinho je presvedčený, že si udrží dôveru u majiteľa klubu Romana Abramoviča, aj keby jeho tím nepostúpil do osemfinále Ligy majstrov 2015/2016.

Portugalčan verí, že bez ohľadu na výsledok stredajšieho duelu G-skupiny s Portom bude sedieť na lavičke úradujúceho anglického šampióna aj v pondelňajšom ligovom zápase s lídrom Premier League Leicesterom City.

"Neexistuje žiadne keby. Vy ste pesimisti, ja som optimista," odkázal Mourinho novinárom na utorňajšej tlačovej konferencii.

Na otázku, prečo si myslí, že si napriek zlým výsledkom zaslúži podporu u Abramoviča, odpovedal: "Pretože si myslím, že som vykonal pre tento klub veľa dobrých vecí a majiteľ dobre pozná moje kvality. Už dvakrát ukázal, že mi verí. Prvýkrát, keď ma dotiahol späť do tohto klubu, druhýkrát, keď mi dal novú štvorročnú zmluvu."

trening_res.jpg

José Mourinho pripravuje svoj tím na zápas Ligy majstrov. FOTO - TASR/AP.

Chelsea je po sobotňajšej domácej prehre 0:1 s Bournemouthom v tabuľke najvyššej anglickej súťaže až na 14. priečke. A ďalšie účinkovanie v Lige majstrov bude závisieť od súboja s Portom.

"Nemyslím si, že majiteľ je osobou, ktorá niečo zmení bez poriadneho vetra," cituje Mourinha agentúra Reuters.

"Áno, viem, že vietor duje silno, pretože výsledky, ktoré sme dosiahli v Premier League, sú skutočne zlé. No podľa mňa majiteľ vie, čo všetko som dal tomuto klubu a verí, že som správnym mužom pre tento džob."

Tlačová konferencia Josého Mourinha pred zápasom Ligy majstrov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Vy ste pesimisti, ja som optimista, reaguje Mourinho na kritiku