Vůjtek čaká góly najmä od Sýkoru, ktorý sa rozstrieľal v Plzni

Ján Sýkora (Slovensko) a vpravo Vitalij Kovaľ (Bielorusko) na turnaji Arosa Challenge 20. decembra 2013.
Ján Sýkora (Slovensko) a vpravo Vitalij Kovaľ (Bielorusko) na turnaji Arosa Challenge 20. decembra 2013. (Autor: archív TASR)
SITA|10. dec 2014 o 15:44

Vůjtek: Veľmi dobrú formu má Juraj Mikuš, spolu s Ďalogom tvoria veľmi dobrú dvojicu.

BRATISLAVA. Tréner hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek pozval na turnaj Arosa Challenge vo Švajčiarsku (19. - 20. decembra) poltucet hráčov z KHL.

Troch z HC Slovan Bratislava (Tomáš Starosta, Martin Štajnoch, Štefan Ružička), dvoch z Amuru Chabarovsk (Michel Miklík, Marcel Haščák) a jedného z tímu nováčika súťaže Lady Togliatti (Karol Sloboda).

"Najlepšie by bolo, keby zabral celý tím. V poslednom období má veľmi dobrú formu najmä Jano Sýkora, ktorého sú v Česku plné noviny a televízie. Dosiahol dva rýchle hetriky za sebou, ktoré som videl v televízii. Jeho góly boli naozaj pekné. Hrá s veľkou chuťou a veľkým prehľadom," povedal Vůjtek.

"Lapšanský je v našej aktuálnej nominácii však je na základe výkonov, ktoré predvádzal v reprezentácii na predchádzajúcich turnajoch," povedal hlavný tréner hokejistov SR na margo 24-ročného rodáka z Popradu, ktorému sa strelecky viac darí na medzinárodnej scéne než v drese HC Košice v najvyššej domácej súťaži.

"Veľmi dobrú formu má aj Juraj Mikuš v Sparte Praha. Celý čas odvádza veľmi dobré výkony. Spolu s Marekom Ďalogom tvoria veľmi dobrú dvojicu," pokračoval tréner.

"Brankára Hudáčka veľmi dobre poznáme. Mali sme ho v tíme na troch majstrovstvách sveta, hoci iba v pozícii tretieho brankára. Teší nás, že Julo vo Švédsku momentálne chytá vo veľmi dobrej forme. Preto mu chceme dať šancu aj teraz vo Švajčiarsku. Jeden duel odchytá Hudáček, druhý Čiliak," dodal Vůjtek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Vůjtek čaká góly najmä od Sýkoru, ktorý sa rozstrieľal v Plzni