Vonnová si pri páde poranila koleno, účasť v Jasnej je otázna

Vonnová preteky v Soldeu nedokončila.
Vonnová preteky v Soldeu nedokončila. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. feb 2016 o 14:43

Niekoľko minút sa jej priamo na trati venovali lekári, ktorí jej neskôr spevnili zranené koleno a transportovali preč.

SOLDEU. Americká kráľovná rýchlostných disciplín Lindsey Vonnová si pri páde na pretekoch Svetového pohára alpských lyžiarok v super G v Andorre poranila ľavé koleno a jej účasť v obrovskom slalome na budúci víkend v slovenskej Jasnej je otázna.

Dokonca jej hrozí predčasný koniec sezóny. Pre Associated Press to potvrdila hovorkyňa amerického tímu Megan Harrodová, ktorá zároveň dodala, že rozsah zranenie ešte nie je známy.

Tridsaťjedenročná Američanka, ktorá je historickou rekordérkou v počte víťazných pretekov vo Svetovom pohári, doplatila na náročné podmienky v Soldeu zapríčinené hustým snežením, keď nezvládla nástrahy trate superobrovského slalomu.

Prvé zaváhanie ešte ustála, no vzápätí opustil ideálnu stopu a spadla. Niekoľko minút sa jej priamo na trati venovali lekári, ktorí jej neskôr spevnili zranené koleno a transportovali ju do nemocnice na vyšetrenie.

Vonnová triumfovala v deviatich pretekoch v prebiehajúcej sezóne a s 8-bodovým náskokom pred druhou Larou Gutovou atakuje svoj piaty celkový titul vo Svetovom pohári.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vonnová si pri páde poranila koleno, účasť v Jasnej je otázna