Volejbalistky Doprastavu získali titul

Hráčky Doprastavu oslavujú titul.
Hráčky Doprastavu oslavujú titul. (Autor: TASR)
SITA|2. máj 2012 o 19:01

Majsterkami Slovenska vo volejbale žien v sezóne 2011/2012 sa stali hráčky VK Doprastav Bratislava.

BRATISLAVA. V stredajšom rozhodujúcom piatom dueli finále play-off hranom na tri víťazstvá zdolali obhajkyne titulu z uplynulej sezóny VK Slávia EU Bratislava 3:1 (13, -18, 18, 26) a v sérii triumfovali 3:2.

Pre Doprastav je to druhý titul v histórii klubu, premiéru na najvyššom stupienku si vychutnal v roku 2009.

Slávistky si na svoje štrnáste slovenské a dvadsiate tretie zlato vrátane bývalých federálnych budú musieť ešte počkať.

ico

VK Doprastav Bratislava - VK Slávia EU Bratislava 3:1 (13, -18, 18, 26)

konečný výsledok série: 3:2

Doprastav: B. Koseková, Palgutová, Crkoňová, Pencová, Hensonolvá, Rojková, libero Valachová (Šmitalová, Jelínková, Drobňáková, Vargová)

Slávia EU: Smataníková, Golitková, Kuciaková, Salanciová, Kóšová, Herelová, libero: Hinzellerová (Mitrengová, Krišková, Pišteláková, Svatošová, Rákošová)

Rozhodujúci piaty duel začali lepšie hráčky Slávie EU, ale len do vedenia 8:6. Potom už dominovali domáce, ktoré viedli 16:9 a 20:12 a set bez problémov doviedli do vedenia 1:0.

Slávistky napriek strate prvého setu neklesli a druhý set patril pre zmenu im. Vypracovali si vedenie 22:15 a vyrovnali. V treťom sete viedli slávistky 6:3, ale v ďalšom priebehu nevedeli čeliť dobrej obrane súperiek, ktoré si vypracovali vedenie 18:11 a a bez väčšieho odporu využili za stavu 24:18 prvý setbal. V

o vyvrovnanom štvrtom sete viedli obhajkyne titulu 7:4, 7:6, 8:7 a 11:10, a to bolo z ich strany všetko. Doprastaváčky mali kvalitnejší útok a lepšie zvládali dlhšie výmeny, ktoré sa väčšinou končili v ich prospech. Viedli už 18:14 a zdalo sa, že majú nasmerované k víťazstvu.

Za tohto stavu ale prišla na podanie hosťujúca Salanciová a zrazu bolo 18:22. Až potom dala za čiaru a pre zmenu prišiel veľký obrat pre Doprastav - 23:23 a vzápätí aj prvý mečbal, ktorý zostal nevyužitý, rovnako pochodili pri prvom setbale aj slávistky, keď Smataníková dala podanie mimo ihrisko a to isté pri druhom setbale urobila aj Kuciaková.

Doprastav následne využil druhý mečbal a tešil sa z titulu.

Aktéri hodnotia:

Eva Koseková, trénerka Doprastavu: "Veľmi sa teším, že sme do dnešného zápasu nastúpili tak, ako vyzeral prvý set. Bol excelentný, veľmi dobre sme podávali, dobre útočili, takže vstup bol asi taký, aký by mal v tom poslednom zápase vyzerať. Vedela som, že keď dobre začneme, nemôže to skončiť zle."

Martin Hančík, tréner Slávie EU: "V prvom rade gratulujem Doprastavu k titulu. Musím povedať, že dnes mali trocha viac šťastia v koncovke, keď sme dotiahli v štvrtom sete zo 14:18 na 22:18. Bohužiaľ tam sa prejavila psychika, ale nechcem o prehre príliš hovoriť. Myslím si, že sme hrali dobre, pre zisk titulu sme urobili maximum a naozaj nám k tomu chýbal len ten jeden malý krôčik."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalistky Doprastavu získali titul