Volejbalisti sú po finále sklamaní

(Autor: sita)
TASR|27. nov 2011 o 15:36

Poprad 27. novembra (TASR) - Na lavičke slovenskej volejbalovej reprezentácie zavládlo po nedeľňajšom finále olympijskej predkvalifikácie v Poprade obrovské ...

Na lavičke slovenskej volejbalovej reprezentácie zavládlo po nedeľňajšom finále olympijskej predkvalifikácie v Poprade obrovské sklamanie.

POPRAD. Priamy postup do záverečnej fázy kvalifikácie OH 2012 si vybojoval ich súper zo Španielska a Slovákom zostala už iba teoretická šanca na postup. Napriek prehre v dramatickom priebehu piateho setu (15:17) si hlavný tréner Štefan Chrtiansky st. pochvaľoval počínanie svojich zverencov počas celého turnaja.

Tréner Chrtiansky: Tím má veľké srdce

"Ako hlavný tréner som pri tíme po prvý raz a svoju skúsenosť s ním hodnotím veľmi pozitívne. Videl som, že tento tím má skutočne veľké srdce, pretože v troch zápasoch to bolo na hranici a vždy sa do nich dokázali vrátiť."

"Španielsko a my to je vždy rozdiel jednej, dvoch lôpt a my sme im k nim pomohli. Verím, že tento tím ešte má potenciál zlepšovať sa a mám na mysli najmä koncovky, ktoré sme nedohrávali tak ako by sme mali. Tu musíme ešte popracovať," zhodnotil Chrtiansky st.

Boj o olympijskú miestenku slovenskí reprezentanti nemajú vo svojich rukách a budú sa musieť spoliehať na výsledky Svetového pohára.

V prípade, že sa v prvej trojici objaví jeden európsky tím, tak sa Slovensko (9 b.) ako najlepšie družstvo spomedzi druhých tímov všetkých troch predkvalifikačných turnajov dostane na budúcoročný májový turnaj hlavnej fázy kvalifikácie OH v bulharskej Sofii.

Rozhodli detaily

"Je to obrovské sklamanie, pretože na OH sa nejde každý deň a my Slováci sme sa tam ešte v novodobej histórii ako volejbalový tím nedostali. Stratili sme ďalšiu šancu, teoreticky ešte maličká nádej žije, ale na ňu sa už spoliehať nemôžeme," uviedol Sopko st.

Slováci so španielskym výberom odohrali v tejto sezóne tretí vzájomný duel a v nedeľu odchádzali ako zdolaný tím po prvý raz. Španieli im oplatili prehru z finále EL ako i prehru zo základnej skupiny turnaja v Poprade.

"Vedeli sme, že tento duel bude veľmi ťažký a nebude rovnaký ako v skupine, čo sa aj potvrdilo. Španieli hrali svoju typickú školu volejbalu, veľmi dobre bránili v poli a naše útoky dosť často eliminovali. Napriek tomu sme im boli veľmi vyrovnaným súperom a rozhodovali naozaj detaily, jeden-dva bodíky v koncovkách, o ktoré boli Španieli lepší a postúpili," skonštatoval Sopko st.

Smečiar slovenskej reprezentácie uviedol, že finálový duel bol síce náročný, no zároveň dodal, že najväčší tlak prežíval so zvyškom tímu počas európskeho šampionátu.

"Na ME boli väčšie tlaky, vedeli sme, že po postupe zo skupiny sú očakávania zo strany slovenskej spoločnosti. Aj keď sa možno zdalo, že sme pod tlakom, tak na ihrisku sme to necítili. Myslím si, že to najťažší zápas nebol i keď bol veľmi náročný," zamyslel sa Sopko st.

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalisti sú po finále sklamaní