Volejbalisti si v boji o OH zahrajú s Nemeckom, Talianskom a Fínskom

(Autor: SITA)
SITA|20. jan 2012 o 19:17

Slovenskí volejbaloví reprezentanti sa v základnej B-skupine na kvalifikačnom turnaji o postup na olympijské hry v Londýne 2012 stretnú s Nemeckom, vicemajstrom Európy Talianskom a Fínskom.

SOFIA. V A-skupine sa stretnú domáce Bulharsko, majster Európy Srbsko, Španielsko a Slovinsko. Rozhodol o tom piatkový žreb v bulharskej Sofii, kde sa turnaj v prvej polovici mája uskutoční.

"Žreb sa uskutočnil vo sviatočnej atmosfére a v priamom televíznom prenose ho prenášala aj bulharská televízia. O podujatie bol veľký záujem médií, bolo tu päť televíznych spoločností a veľa fotografov a novinárov. Pred žrebom rozdelili organizátori družstvá do dvoch skupín."

"Najskôr vybrali z dvojice Bulharsko - Nemecko, ktorí nemohli byť spolu. Bulhari sú organizátori a Nemci preto, že z ich predkvalifikačnej skupiny nepostúpil druhý tím. Následne vyberali medzi majstrom Európy Srbskom a vicemajstrom Talianskom, ktorí sa takisto nemohli stretnúť v jednej skupine."

Slováci dostali podľa očakávania silných súperov

"V treťom kole vyberali z dvojice víťazov predkvalifikačných skupín Španielskom a Fínskom a keďže Španielov vyžrebovali do A-skupiny, bolo jasné, že my ideme do B-skupiny. So Španielmi sme sa nemohli stretnúť, pretože sme s nimi hrali v jednej predkvalifikačnej skupine," povedal tesne po žrebe prezident SVF Ľubor Halanda, ktorý bol priamo na žrebe v Sofii.

"Vedeli sme, že nás čakajú silní súperi a to sa aj potvrdilo. Turnaj v Sofii budú zúžené majstrovstvá Európy, stretne sa tu osem kvalitných družstiev. Jasným favoritom našej skupiny sú Taliani, Nemcov a Fínov sme už dokázali zdolať a pobijeme sa o našu šancu. Nemáme čo stratiť," dodal Halanda.

V Sofii bude od 8. do 13. mája bojovať o postup na OH osem družstiev, z ktorých priamo do Londýna postúpi len víťaz. Z Európanov si účasť na olympiáde už vybojovali Rusi a Poliaci, ktorí sa do Londýna kvalifikovali cez Svetový pohár. Družstvá sú rozdelené do dvoch skupín, pričom prví dvaja postúpia do semifinále.

Zverenci trénera Štefana Chrtianskeho sú posledným slovenským kolektívom, ktorý sa môže prebojovať na OH v Londýne.

ico

Žreb olympijskej kvalifikácie mužov (8. - 13. mája v Sofii):

A-skupina: Srbsko, Bulharsko, Španielsko, Slovinsko

B-skupina: Nemecko, Taliansko, Fínsko, SLOVENSKO

Program Slovákov:

8. mája - 13.30 h SELČ (v Sofii 14:30):

Slovensko - Nemecko

10. mája - 13.30 h SELČ (v Sofii 14:30):

Slovensko - Fínsko

11. mája - 16.30 h SELČ (v Sofii 17:30):

Slovensko - Taliansko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalisti si v boji o OH zahrajú s Nemeckom, Talianskom a Fínskom