Vojnov trénoval s LA, Kings dostali pokutu

Hráč Kings Tanner Pearson (vpravo) a brankár Bostonu Niklas Svedberg v zápase zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - Los Angeles Kings.
Hráč Kings Tanner Pearson (vpravo) a brankár Bostonu Niklas Svedberg v zápase zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - Los Angeles Kings. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. dec 2014 o 10:17

Podľa nariadenia ligy z 20. októbra nemôže Rus používať klubové priestory a pracovať s tímom na akejkoľvek aktivite.

LOS ANGELES. Klub hokejovej NHL Los Angeles Kings dostal od vedenia NHL pokutu vo výške 100-tisíc dolárov za to, že v utorok dovolil suspendovanému obrancovi Viačeslavovi Vojnovovi trénovať s mužstvom. Dvadsaťštyriročný Rus čelí na súde obvineniam z domáceho násilia, ktoré odmieta. Od NHL má od 20. októbra dištanc a nemôže sa zúčastniť na žiadnej tímovej aktivite.

Vojnov sa na základe povolenia od trénera Darryla Suttera objavil na rozkorčuľovaní pred zápasom NHL proti Bostonu. Vedenie Kings to neskôr označilo za chybu a potvrdilo, že počas suspendácie už nebude hráč na oficiálnych akciách. Vojnov sa tak musí udržiavať vo forme individuálne.

Spoluhráč Slováka Mariána Gáboríka absolvoval v pondelok prvé súdne pojednávanie pre obvinenie z domáceho násilia. Ruský bek údajne napadol manželku a spôsobil jej zranenia v oblasti obočia, líca a krku. K incidentu v dome v Redondo Beach prišlo 19. októbra, ženu po ňom odviezol na ošetrenie do nemocnice v Torrance a následne ho zatkla polícia. Odvtedy je suspendovaný aj v NHL. Vojnov trvá na svojej nevine.

V prípade usvedčenia hrozí hokejistovi maximálne deväťročné väzenie, ale aj deportácia z krajiny. Vojnov je dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára, Rusko reprezentoval na ZOH 2014 v Soči.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vojnov trénoval s LA, Kings dostali pokutu