Slovákom sa v Krakove nedarilo. Do finále nepostúpil ani jeden kajakár

Jakub Grigar.
Jakub Grigar. (Autor: TASR)
SITA, TASR|18. jún 2022 o 11:47 (aktualizované 18. jún 2022 o 13:53)

V nedeľu budú v hre kanoisti.

BRATISLAVA. Na pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v poľskom Krakove nebude mať Slovensko zastúpenie v nedeľňajších finálových jazdách.

Neprebojovala sa do nich ani jedna z troch lodí, ktoré sa predstavili v semifinále. V kajaku žien Soňa Stanovská skončila prvá pod čiarou na 11. priečke, od postupu ju delilo 43 stotín sekundy.

Bez finále zostala aj preto, že na bránke 21 dostala dvojsekundovú penalizáciu za dotyk, bez neho by bola šiesta. Najlepšiu jazdu predviedla domáca Klaudia Zwolinská, ktorá triumfovala pred Austrálčankou Jessicou Foxovou.

Jessica Foxová nakoniec triumfovala vo finále v disciplíne K1. Olympijskú šampiónku z Tokia doplnili na stupňoch víťazov dve Češky, ktoré si taktiež nezapísali trestné sekundy. Druhá skončila Tereza Fišerová s mankom +2,58 s, tretia bola Amálie Hilgertová s odstupom +2,97.

Medzi kajakármi malo Slovensko dve želiezka v ohni, ale nevyšlo to ani jednému. Martin Halčin síce predviedol čistú jazdu, no v strednej pasáži výrazne stratil a napokon ho klasifikovali až na 29. priečke s mankom 8,12 s na víťazného Čecha Jiřího Prskavca.

Jakub Grigar bol tiež bez penalizácie, ale v konečnom účtovaní to stačilo iba na 13. pozíciu. Od postupu ho delilo 48 stotín sekundy.

Z prvenstva sa vo finále tešil Čech Vit Přindiš. Brit Joseph Clarke za ním zaostal o 16 stotín sekundy, víťaz olympiády v Tokiu Jiří Prskavec sa musel zmieriť s 3. miestom s mankom +0,52. Všetci traja najlepší predviedli čisté jazdy.

V nedeľu čaká semifinále a finále na kanoistky (bez slovenskej účasti) a kanoistov (Matej Beňuš, Marko Mirgorodský, Alexander Slafkovský). Preteky SP v Krakove vyvrcholia v nedeľu popoludní vyraďovacími jazdami v extrémnom slalome.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slovákom sa v Krakove nedarilo. Do finále nepostúpil ani jeden kajakár