Vo štvrtok sa v lyžiarskom šprinte predstaví aj Bátory

Okrem Aleny Procházkovej sa vo štvrtok predstaví v šprinte aj Ivan Bátory.
Okrem Aleny Procházkovej sa vo štvrtok predstaví v šprinte aj Ivan Bátory. (Autor: TASR)
TASR|11. mar 2009 o 16:30

Vo štvrtkových šprintoch Svetového pohára v behu na lyžiach bude mať Slovensko prekvapujúco až dvojnásobnú účasť.

Trondheim. Okrem Aleny Procházkovej, pre ktorú je klasický šprint najsilnejšia disciplína, sa na štarte kvalifikácie predstaví aj Ivan Bátory.

"Nebudem štartovať v päťdesiatke, ale v šprintoch. Maratón na majstrovstvách sveta v Liberci mi dal poriadne zabrať a skutočnosť, že som ešte nestihol zregenerovať, sa tiež podpísala pod môj neúspešný víkendový výsledok z Lahti," vyjadril sa pre TASR Bátory a pokračoval: "S trénerom sme sa rozhodli, že väčší zmysel bude mať pripraviť sa na šprint v rámci finálového víkendu SP vo Falune. Ten bude musieť ísť každý pretekár, ktorý bude chcieť bodovať za celý víkend. Trať v Trondheime sa mi páči a mohla by mi aj vyhovovať, bude tu však veľmi silná skupina domácich nórskych špecialistov a prebojovať sa do štvrťfinále bude nesmierne ťažké. Ak sa to nepodarí, budem to brať aspoň ako dobrú prípravu."

Bajčičák sa sústredí na päťdesiatku

Jeho krajan Martin Bajčičák sa naopak sústredí na päťdesiatku, tretí Slovák Michal Malák sa z Lahti pobral do vlasti a do konca sezóny sa už v SP pravdepodobne neobjaví.

Podstatne vyššie ambície ako Bátory by mala mať Procházková, ktorá v januári v rovnakej disciplíne v kanadskom Whistleri získala premiérový triumf v SP v kariére a o pár dní nato v estónskom Otepää skončila piata. Pred dvoma týždňami síce potešila ôsmym miestom na šampionáte v Liberci, dosiahla ho však so zaťatými zubami a hlavne zraneným členkom. Po MS sa navyše pridal zápal horných dýchacích ciest a nasledoval automatický tréningový výpadok.

"Na lyže som sa postavila po prvý raz až v sobotu na Skalke a dovedna som odtrénovala na snehu možno šesť hodín," hlásila pred utorňajším odchodom na sever Európy 24-ročná pretekárka Slávie UMB Banská Bystrica. "Aj preto možno len ťažko hovoriť o tom, aké by som mala mať ambície. V prvom rade by som sa rada kvalifikovala do štvrťfinále," poznamenala Procházková, ktorá ešte stále cíti aj zranenie v členku. "Zvlášť pri odšľapovaní v klasike to naozaj cítiť." Do nórskeho dejiska SP sa presúvala v utorok až troma letmi z Viedne, Mníchova a Oslo, ešte dlhšiu odyseu majú za sebou členovia jej výpravy, ktorí cestovali na sever autom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vo štvrtok sa v lyžiarskom šprinte predstaví aj Bátory