Hornovo víťazstvo je definitívne, potvrdili ho aj ďalší nezávislí rozhodcovia

Jeff Horn triumfoval a zobral Filipínčanovi majstrovský opasok.
Jeff Horn triumfoval a zobral Filipínčanovi majstrovský opasok. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. júl 2017 o 08:41

Na základe našej analýzy Pacquiao vyhral päť kôl, zatiaľ čo Horn sedem, uvádza sa v oficiálnom stanovisku WBO.

SYDNEY. Nezávislá komisia profesionálnej boxerskej organizácie WBO potvrdila výsledok duelu, v ktorom Austrálčan Jeff Horn kontroverzne zdolal Mannyho Pacquiaa z Filipín a získal majstrovský opasok vo welterovej hmotnostnej kategórii.

Dvadsaťdeväťročný Horn v súboji dominoval a zvíťazil jednomyseľným výrokom rozhodcov. Tí prisúdili domácemu boxerovi víťazstvo pomermi 117:111, 115:113 a 115:113. Ihneď po vyhlásení verdiktu však vznikli pochybnosti o ringovom arbitrovi i trojici bodujúcich rozhodcov.

Sledovalo ich 50-tisíc divákov. Pozrite si súboj Horna s Pacquiaom: fotogaléria

2.9.2017

Opätovné obodovanie stretnutia prišlo na podnet filipínskej vlády, ktorá požiadala WBO o preskúmanie kontroverzného rozhodnutia troch arbitrov.

Piati anonymní rozhodcovia napokon potvrdili platný verdikt, traja z nich udelili výhru Hornovi, jeden Pacquiaovi a jeden vyhodnotil súboj ako remízový. "Na základe našej analýzy Pacquiao vyhral päť kôl, zatiaľ čo Horn sedem," uvádza sa v oficiálnom stanovisku WBO.

Tento verdikt potešil aj Austrálčana. "Mal som dojem, že som v ten deň zvíťazil a Pacquiao mal na to rovnaký názor. Je výborné, keď to môže byť oficiálne," citovala Horna agentúra DPA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Hornovo víťazstvo je definitívne, potvrdili ho aj ďalší nezávislí rozhodcovia