Višňovský sa vracia do NHL po zlomenine prsta

(Autor: SITA/AP)
TASR|14. dec 2011 o 07:57

Slovenský obranca by mal nastúpiť po mesačnej pauze už v najbližšom zápase Anaheimu proti Phoenixu.

ANAHEIM. Ľubomír Višňovský sa po mesačnej vynútenej pauze vráti v najbližších zápasoch do zostavy tímu Anaheim Ducks. Slovenský zadák, ktorý absentuje od 11. novembra pre zlomeninu prsta na pravej ruke, možno nastúpi už v zápase v noci na štvrtok proti Phoenixu Coyotes.

Višňovský, ktorého služby Anaheim pravidelne využíva aj pri presilových hrách, už v utorok korčuľoval s tímom spoločne s Jasonom Blakom a Saku Koivom.

"Už sa nemôžem dočkať na zajtrajšieho zápasu. Dúfam, že už len 24 hodín a budem opäť hrať. Nie je to však ešte úplne isté. Je to však pravdepodobné na 90%," povedal pre Los Angeles Times po utorkovom tréningu najproduktívnejší obranca základnej časti NHL v minulej sezóne. "Pri streľbe už necítim žiadnu bolesť. Ťažšie sa mi však pracuje s pukom, pretože mám na prste špeciálnu bandáž a niekedy jednoducho nemám cit na hokejku," dodal Višňovský, ktorý má v 16 zápasoch bilanciu 1+3.

Horšie je na tom center káčerov Ryan Getzlaf, ktorého vyradili z hry žalúdočné problémy. "Má žalúdočnú chrípku. Dúfam, že ten vírus zlikvidujeme v priebehu niekoľkých hodín," reagoval tréner Ducks Bruce Boudreau, ktorý už má k dispozícii aj čerstvo "vytrejdovanú" dvojicu hráčov - centra Roba Pelleyho a obrancu Marka Frasera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Višňovský sa vracia do NHL po zlomenine prsta