Dojatý Chára zadržiaval slzy. Bývalí spoluhráči mu tlieskali pri návrate

Zdeno Chára.
Zdeno Chára. (Zdroj: TASR/AP)

Washington Capitals zdolal Boston Bruins 2:1 po samostatných nájazdoch.

BOSTON. "Ďakujeme za štrnásť úžasných sezón," zaznelo od jedného z fanúšikov Bostonu Bruins vo videu.

Ak by neplatili pandemické opatrenia a na štadióne by mohli byť diváci, tlieskali by mu postojačky. Zdeno Chára sa totiž vrátil do Bostonu. Hoci len v pozícii súpera.

Keď slovenský obranca koncom decembra oznámil odchod z Bostonu do Washingtonu, reakcie fanúšikov boli rôzne. Niektorí mu v novom klube fandili. Iní tvrdili, že mal prijať podmienky, aby mohol zostať v Bostone.

Teraz sa Chára prvýkrát od svojho odchodu vrátil do kedysi domovskej TD Garden. Dlhoročného kapitána si Boston uctil spomienkovým videom.

Celá striedačka Bostonu stála

Nechýbali zábery z pamätných zápasov, ako napríklad, keď v roku 2019 nastupoval na finále play off s fraktúrou čeľuste. Alebo keď v roku 2011 zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár. K tomu zábery z tréningov, stretnutia s fanúšikmi, jazda na bicykli v meste...

"Ďakujeme," zaznelo od fanúšikov. "Ďakujeme za to, že sme sa stretli," pridali sa ďalší. "Ďakujeme za pomoc našej komunite," pripomenuli Chárove charitatívne aktivity fanúšikovia. 

VIDEO: Fanúšikovia ďakovali Zdenovi Chárovi pri návrate do Bostonu

"Zdeno Chára musel zadržiavať slzy," písal portál bostonhockeynow.com. 

Slovenský obranca sa snažil udržať si odstup, ale bolo zjavné, že je dojatý.

Na striedačke Bostonu už v tej chvíli stál Patrice Bergeron, ktorých Cháru v klube nahradil v pozícii kapitána.

Vzápätí už stáli všetci hráči na striedačke Bostonu a klepali hokejkami o mantinel, brankár Tuukka Rask tlieskal.

Chára kývol smerom k bývalým spoluhráčom na znak vďaky.

"Je mi len trochu ľúto, že tu nebolo 18-tisíc ľudí, ktorí by mu venovali ovácie, ktoré si zaslúži," hovoril kouč Bostonu Bruce Cassidy pre nhl.com.

Pocta hrdinovi

"Klobúk dole pred tým, ako Bruins zaangažovali fanúšikov. Viete si predstaviť, čo by to bolo, keby dnes poctu tomuto hrdinovi mohli vzdať priamo na štadióne? Jedného dňa budú môcť," hodnotil komentátor.

"Zanechal tu obrovskú stopu. Štrnásť sezón bol kapitánom, získal Norrisovu trofej (pre najlepšieho obrancu, pozn. red.), Stanleyho pohár v roku 2011, finálová účasť v roku 2019, keď hral so zlomenou čeľusťou," dodal druhý komentátor.

"Od prvého dňa v roku 2006, keď som podpísal zmluvu s Bostonom, cítil som sa byť s týmto tímom spojený, s jeho fanúšikmi aj mestom. Vybudoval som si tu veľa priateľstiev, s ktorými sme zdieľali vzostupy aj pády. Vždy sme cítili ich energiu aj v týchto ťažkých časoch," hodnotil po zápase Chára.

"Ten najúžasnejší moment, ktorý spolu zdieľame, bolo zrejme víťazstvo Stanley Cupu z roku 2011," dodal.

"Nedokážem vám povedať, aký som šťastný, že som tieto oslavy zdieľal s fanúšikmi. Chcem poďakovať všetkým komunitám, ktorých som bol súčasťou a za všetko, čo spravili pre mňa a moju rodinu. Za ich podporu a lásku," uzavrel Chára.

Rodinu videl po dvoch mesiacoch

Okrem návratu na kedysi domovský štadión zažil Chára ešte jednu výnimočnú udalosť. Po vyše dvoch mesiacoch sa stretol s najbližšou rodinou - manželkou Tatianou, dzérkou Elliz a synmi Zackom a Benom.

Pre prísne pandemické opatrenia ich nevidel od chvíle, keď odišiel do Washingtonu. Rodina ostala v Bostone.

Zdeno Chára s rodinou.
Zdeno Chára s rodinou. (Autor: Instagram)

"Bolo krásne vidieť ich po takom dlhom čase a byť na jeden deň znova otcom," vravel Chára.

S rodinou bol v kontakte vďaka videohovorom.

"Je iné byť s nimi doma, ale sú to obety, o ktorých sme hovorili už predtým, ako som odišiel do Washingtonu. Zatiaľ to fungovalo, ale bolo pekné opäť ich vidieť," doplnil Chára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dojatý Chára zadržiaval slzy. Bývalí spoluhráči mu tlieskali pri návrate