História si nič podobné nepamätá. Ako sa zrodil najbláznivejší triumf

Steven Bradbury.
Steven Bradbury. (Autor: twitter)
Nina Sobotovičová, Igor Dopirák|15. apr 2020 o 10:00

Jeho cesta za zlatom bola zvláštna.

SME Šport extra - najlepšie virály:

Športový svet sa v týchto dňoch zastavil. Letné olympijské hry a majstrovstvá Európy vo futbale odložili, hokejový šampionát zrušili. Pozastavené sú aj všetky prestížne futbalové ligy či hokejová NHL.

Tím športových reportérov a editorov denníka SME sa preto rozhodol potešiť fanúšikov výberom najlepších virálnych videí a fotografií, ktoré v uplynulých rokoch rozveselili, dojali alebo ohromili divákov na Slovensku či na celom svete.

Najlepšie príspevky zo seriálu SME Šport extra - najlepšie virály zverejníme každý pondelok, stredu a piatok o 10:00 na stránke sport.sme.sk.

BRATISLAVA. Už samotná cesta Stevena Bradburyho do finále na olympijských hrách 2002 v Salt Lake City bola viac ako zvláštna.

História si nič podobné nepamätá.

Austrálsky šortrekár postúpil zo štvrťfinále vďaka diskvalifikácii súpera a k úspechu v semifinále mu pomohla zrážka korčuliarov pred ním.

V rozhodujúcom súboji bol absolútnym outsiderom. Už krátko po štarte zaujal poslednú pozíciu a vývoj situácie sa mu vôbec nedarilo zvrátiť. Práve naopak.

Na niektorých záberoch to skôr vyzerá, akoby sa s posledným miestom zmieril a rozhodol sa už len v pokoji dokorčuľovať do cieľa.

Náskok štvorice pred ním sa bezútešne prehlboval.

Ale keď sa už zdalo, že je o všetkom rozhodnuté, prišlo k hromadnej kolízii. Asi päťdesiat metrov pred cieľom jeho súperi popadali na ľad a Bradbury situáciu dokonalo využil.

"Nebol som najrýchlejší, ale bol som jediný, kto sa udržal na nohách. A preto som vyhral," uviedol po pretekoch muž, ktorý získal pre Austráliu historicky prvú zlatú medailu zo zimnej olympiády.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Ďalšie súťaže»História si nič podobné nepamätá. Ako sa zrodil najbláznivejší triumf