Nové drahé posily? Mladíci pripomenuli, kto dostal tím do Ligy majstrov

Momentka zo zápasu Brighton - Chelsea.
Momentka zo zápasu Brighton - Chelsea. (Autor: TASR/AP)
DIGI Sport, Branko Cap|29. sep 2020 o 16:18

Čo sa dialo a udeje v Anglicku.

BRATISLAVA. Tretie ligové kolo v Anglicku opäť potvrdilo, prečo je práve Premier League tak obľúbená a sledovaná súťaž.

A práve v kolíske futbalu platí, že žiadna lopta nie je stratená a hrá sa na doraz až do poslednej sekundy.

Na sto percent len tri kluby

Leicester, Everton a Liverpool nestratili ani bod. Úradujúci majster vyhral všetky tri zápasy, čo sa v pozícii obhajcu titulu naposledy podarilo Manchester United v sezóne 2011/2012.

Šláger kola na Anfield jasne ukázal rozdiel v kvalite medzi majstrom a londýnskym Arsenalom.

Jürgen Klopp potreboval takmer päť sezón, aby vyšperkoval svoj tím, Mikel Arteta nie je pri kormidle ani rok. V treťom meraní síl za sebou to bola jasná záležitosť domácich.

Alexandre Lacazette síce skóroval aj v treťom zápase sezóny, ale tutovku na vyrovnanie nedal.

Diogo Jota debutovým gólom potvrdil vysoké ambície tímu, ktorý sa po víkendových výsledkoch zrazu stal opäť favoritom na titul s najnižším kurzom.

Výzva pre všetky kluby ostáva rovnaká: vyhrať konečne na Anfield (Liverpool – Arsenal 3:1).

Infarktový záver na juhu Anglicka

Futbalová spravodlivosť chcela za predvedený a bojovný výkon dopriať domácim aspoň bod. Šok ale prišiel v 100. minúte, kedy Bruno Fernandes opäť premenil pokutový kop a doprial tak United prvé, ale nezaslúžené body v sezóne.

David De Gea si naozaj dobre postavil bránkovú konštrukciu, ktorú domáci trafili až päťkrát, čím vytvorili nový rekord, lebo to nedokázal žiadny klub od sezóny 2003/2004.

Kedysi to bol povestný "Fergie time", tentoraz pre zmenu "Ole time", ktorý podčiarkol neuveriteľnú drámu v otváracom zápase tretieho kola.

Neal Maupay sa blysol penaltou, ktorú do sveta futbalu kedysi dávno uviedol Antonín Panenka, ale napokon bol smutným hrdinom, lebo zapríčinil aj pokutový kop (Brighton – Manchester United 2:3).

Comeback favorita

Kto prišiel k televíznym obrazovkám po 30 minútach, neveril vlastným očiam. Nováčik vyhrával rozdielom triedy a polčasové skóre 3:0 bolo studenou sprchou pre Chelsea.

Gólové hody na Hawthorns ale pokračovali aj po prestávke, no už v opačnom garde.

Neboli to ale drahé nové posily, ale mladé pušky, ktoré odvrátili fiasko a pripomenuli Frankovi Lampardovi, kto klubu vykopal ostatnú sezónu Ligu majstrov.

Mason Mount, Callum Hodson-Odoi a Tammy Abraham uhrali aspoň bod, ktorý by pred zápasom asi bral aj temperamentný manažér domácich Slaven Bilič.

Hostia si neudržali čisté konto u súperov už po 20-krát z 21 zápasov a tentoraz chýbalo naozaj len málo.

Na svoj debut by najradšej zabudol Thiago Silva, brankár Kepa bol iba na lavičke a tipéri trhali tikety. Tutovka víkendu to napokon nebola (WBA – Chelsea 3:3).

Nedáš-dostaneš

Staré futbalové pravidlo dokonale vystihlo zápas medzi Tottenhamom a Newcastlom. Ak by po polčase vyhrávali domáci o tri aj viac gólov, nikto by sa nečudoval.

Hrdinom hostí bol gólman Karl Darlow a napokon aj Callum Wilson, lebo premenil pokutový kop v 97. minúte. Jediná strela na bránu im tak zabezpečila bod, poniektorí to nazývajú aj "karma".

Tottenham mal 23 streleckých pokusov, 12 na bránku, ale nedokázal vyhrať ani svoj druhý domáci zápas.

Gareth Bale na tribúne, José Mourinho ešte pred záverečným hvizdom v kabíne a Harry Kane už s piatimi gólovými nahrávkami v tejto sezóne. Body sa napokon delili (Tottenham – Newcastle 1:1).

Nezastaviteľný Vardy

Iba Lionel Messi a Jamie Vardy dokázali streliť hetrik tímu Pepa Guardiolu. Hráči Leicestru senzačne otočili zápas a vyhrali na Etihad Stadium, lebo majú v tíme síce najstaršieho, ale stále vo forme hrajúceho ostrostrelca.

Štatistika 2+2 znamená, že Vardy sa stal prvým hráčom od čias Milana Baroša (2004), ktorý v jednom zápase vybojoval, ale aj premenil dve penalty.

Výstavnými gólmi sa prezentovali aj Riyad Mahrez či James Maddison, ale zaujímavý je aj fakt, že Pep Guardiola ešte nikdy takúto prehru nezažil.

Leicester vyhral premiérovo svoje úvodné tri duely sezóny a pravdepodobne s ním budeme musieť rátať v boji o elitné kvarteto.

Citizens naposledy doma inkasovali päť gólov v roku 2003 od Arsenalu, takže sedemgólová prestrelka prepisovala štatistiky súťaže (Manchester City – Leicester 2:5).

Pred reprezentačnou prestávkou stihneme ešte 4. ligové kolo, v ktorom sa okrem iných tešíme aj na súboj Bielsa versus Guardiola.

Nie je žiadnym tajomstvom, že práve Argentínčan zaúčal Španiela do sveta futbalovej taktiky. Sme zvedaví, ako a či sa rehabilituje po domácom debakli na Etihad Stadium.

Dobre rozbehnutý nováčik mu ale na Ellan Road nedaruje nič zadarmo. Kluby sa naposledy v lige stretli v roku 2004, kedy Leeds doma porazil City 2:1. Bude to prekvapenie aj tentoraz?

Sledujte súboj Leeds – Manchester City ako "Match of the Week" už od 18:00 iba na PREMIER Sport.

Priame prenosy zo 4. kola Premier League na PREMIER Sport

Sobota 3. októbra:

  • 13:25 Chelsea – Crystal Palace
  • 15:55 Everton – Brighton
  • 18:00 Leeds – Manchester City
  • 20:55 Newcastle – Burnley

Nedeľa 4. októbra:

  • 12:55 Leicester – West Ham
  • 14:55 Arsenal – Sheffield United
  • 17.25 Manchester United – Tottenham
  • 20:10 Aston Villa – Liverpool

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Nové drahé posily? Mladíci pripomenuli, kto dostal tím do Ligy majstrov