VIDEO: Historický zápas pre Jokiča. Takéto triple double ešte v play-off nikto nikdy nedal

Nikola Jokič
Nikola Jokič (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. máj 2023 o 11:12

Rekord vytvoril v zápase proti Phoenixu.

PHOENIX. Srbský basketbalista Nikola Jokič zaznamenal v noci z piatka na sobotu nový rekord play-off americkej NBA.

Center Denveru Nuggets získal v treťom zápase semifinále Západnej konferencie proti Phoenix Suns 30 bodov a 17 doskokov a asistencií.

História play-off NBA ale doteraz ešte nikdy nezaznamenala viac ako 25 bodov a viac ako 15 doskokov a asistencií v jednom zápase.

Jokič sa tým pádom zapísal do histórie NBA svojím výborným výkonom proti Phoenixu. Aj keď jeho tím prehral 121:114, Jokič patril k najlepším hráčom na palubovke.

28-ročný rodák zo srbského Sombora strávil zo svojho tímu najviac času na palubovke - necelých 42 minút. Dlhšie hral už len Kevin Durant z Phoenixu - 43 minút a 21 sekúnd.

Jokič zaznamenal svoje 32. triple double v tejto sezóne a tretie v play-off. V sérii so Suns (3 odohrané zápasy) má zatiaľ Jokič na svojom konte 93 bodov, 52 doskokov a 27 asistencií.

VIDEO: Highlighty Nikolu Jokiča zo zápasu proti Phoenixu

Jokičov Denver postúpil do play-off z prvého miesta Západnej konferencie. V 82 zápasoch si pripísali 53 výhier, 29 prehier a percentil mali takmer 65 percent.

Ich súper v semifinále konferencie, Phoenix, postúpil do play-off zo štvrtého miesta.

Nuggets museli vo štvrťfinále bojovať proti Minnesote Timberwolves, ktorú zdolali 4:1 na zápasy.

Práve v dueli, keď Denver prehral 108:114 po predĺžení, si Jokkič pripísal na svoje konto 43 bodov, 11 doskokov a 6 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»VIDEO: Historický zápas pre Jokiča. Takéto triple double ešte v play-off nikto nikdy nedal