Strelec behal ako šialený. V basketbalovej lige padol nevídaný kôš

Grant Sitton z BC Prievidza vyrovnal v totálnom závere.
Grant Sitton z BC Prievidza vyrovnal v totálnom závere. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|16. apr 2021 o 10:00

Prievidza ho strelila po nahrávke cez celé ihrisko.

SVIT. Basketbalisti Svitu pomaly oslavovali víťazstvo v prvom semifinálovom súboji. Situácia sa pre hostí z Prievidze zdala byť už neriešiteľná.

Opak bol ale pravdou. Necelú pol sekundu pred koncom prišiel nevídaný moment.

Hostia z hornej Nitry po fantastickej prihrávke cez celé ihrisko vyrovnali na 94:94 a duel poslali do predĺženia.

„Neuveriteľné veci sa diali pod Tatrami, kde to 0,4 sekundy pred koncom vyzeralo, že domáci budú oslavovať prvý bod v sérii. Grant Sitton však predviedol rýchle ruky a presnú mušku,“ uvádza oficiálna stránka basketbalovej ligy na sociálnej sieti.

Strelec košu neskrýval z vyrovnania obrovskú radosť, okolo ihriska behal ako šialený. Na palubovku vybehli všetci jeho spoluhráči aj s trénerom.

„Neuveriteľným košom po prihrávke cez celé ihrisko od Mateja Majerčáka nás do predĺženia poslal Grant Sitton,“ uvádza BC Prievidza vo facebookovom príspevku.

„Sám neviem, ako sa mi to podarilo. Nič sme netrénovali, vyplynulo to z konkrétneho okamihu. Grantovi som naznačil, že mu loptu hodím čo najviac ku košu. Tam to bude musieť nejako dopichnúť, lebo za štyri desatiny sekundy sa nedá vystreliť.

Dával som si pozor na nízky strop v hale vo Svite. A nejako to vyšlo. Myslím si, že by sme to tak ľahko nezopakovali,“ povedal pre basketliga.sk Majerčák, ktorý bol strojcom skvelej prihrávky.

Nečakané vyrovnanie nakoniec Prievidžanom nebolo nič platné. Svit predĺženie vyhral 16:13 a celkovo zápas 110:107.

„Pre divákov to bolo zaujímavé stretnutie, no pre nás žiaľ s prehrou. Povieme si jednoduché veci, no nie sme schopní ich plniť. Napriek tomu sme prehrali až v predĺžení, čo si chlapci musia uvedomiť. Pozrieme si video a ak nechceme pripustiť koniec sezóny, musíme v sobotu zvíťaziť,“ uviedol tréner Prievidze Maroš Helmecy.

Druhý semifinálový duel je na programe v sobotu 17. apríla o 19.00 h v Prievidzi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Strelec behal ako šialený. V basketbalovej lige padol nevídaný kôš