Chára a za ním Lundqvist? Švéd sa vrátil len 47 dní po operácii srdca

Henrik Lundqvist v drese klubu New York Rangers.
Henrik Lundqvist v drese klubu New York Rangers. (Autor: TASR/AP)
Jerguš Radačovský|24. feb 2021 o 21:00

Prvýkrát sa ukázal na ľade.

BRATISLAVA. V januári absolvoval náročnú operáciu srdca. Doktori mu museli nahradiť aortálnu chlopňu, aortálny koreň a vzostupné aorty.

Operácia dopadla úspešne a nasledovať mala dlhá rekonvalescencia. Hviezdny švédsky brankár Henrik Lundqvist však ukázal, že je nezlomný.

Na ľad sa vrátil už po neuveriteľných 47 dňoch. Jeho zotavovanie tak prebieha oveľa rýchlejšie, než sa čakalo. Má pritom 38 rokov.

Lundqvist po 15 sezónach v NHL opustil New York Rangers, kde sa stal legendou. Získal ho Washington Capitals, kde pôsobia aj Slováci Zdeno Chára a Richard Pánik.

Švéd sa návratom na ľad pochválil na sociálnej sieti, kde zverejnil aj video z tréningu. 

"Deň číslo 47. Späť na ľad. Milujem to, tak poďme na to," povedal ešte pred tréningom v aute, ktoré šoféroval prvýkrát po deviatich týždňoch.

V bránke sa predstavil v drese svojho nového zamestnávateľa a vyskúšal si viacero typov tréningu. "Najlepší typ pracovného dňa," napísal k jednému z videí.

Pre zdravotné problémy za Washington ešte neodchytal ani minútu a jeho štart v tejto sezóne bol veľmi nepravdepodobný.

Všetko však zmenil jeho nečakane rýchly návrat na ľad. Prvý krok urobil a je možné, že po boku Cháru či Pánika nastúpi už v tomto ročníku.

Momentálne je brankárskou jednotkou Washingtonu Čech Vítek Vaněček.

Lundqvist po operácii zverejnil aj niekoľko príspevkov, v ktorých fanúšikov informoval o zdravotnom stave. Len niekoľko hodín po zákroku zdieľal obrázok, ktorý mu namaľovala dcéra Juli, čím dojal svojich podporovateľov.



Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára a za ním Lundqvist? Švéd sa vrátil len 47 dní po operácii srdca