V tabuľke ich od seba delí iba skóre. Kto uspeje v šlágri Premier League?

Daniel Sturridge (v strede) v drese Liverpool FC.
Daniel Sturridge (v strede) v drese Liverpool FC. (Autor: TASR/AP)
Branko Cap, DIGI Sport|6. sep 2017 o 19:39

Najväčším šlágrom víkendu v Anglicku bude duel medzi Manchestrom City a FC Liverpool.

Na Slovensku môžete Premier League sledovať na obrazovkách DIGI Sport

BRATISLAVA. Anglická Premier League je najbohatšou ligou sveta. Je aj najlepšou? V utrácaní miliónov libier určite.

Prestupové obdobie skončilo podľa predpokladov - až štrnásť klubov prekonalo svoje vlastné rekordy. Luxusné príjmy z televíznych práv umožňujú reinvestovať do nákupov hráčov, ktorých hodnota stúpa do šialených výšok.

Premier League na DIGI Sport:

  • Televízia DIGI Sport fanúšikom ponúkne počas celej sezóny kombináciu priamych prenosov (až 205), záznamov, magazínov, súťaží i obľúbených štúdií s atraktívnymi hosťami.
  • V sobotu exkluzívne na 1-ke ponúkne šláger medzi Manchestrom City a FC Liverpool (13:30).
  • Viac o Premier League nájdete tu.

Podľa magazínu Forbes je v desiatke najhodnotnejších futbalových značiek až polovica z Premier League. Po nedávnom extrémnom letnom prestupovom období ich možno bude až šesť či sedem.

Veľké sumy utrácali najmä manchesterské kluby City a United, ale zahanbiť sa nedali ani menšie kluby. Niekde prišlo k veľkým obmenám kádra, inde nastali iba malé zmeny či generačná obmena.

Hodnota sa však nie vždy prejaví na kvalite výkonov na scéne Ligy majstrov. Veď koľko trofejí v prestížnej súťaži vyhrali anglické kluby za ostatných desať až pätnásť sezón? Tam jasne dominujú Španieli.

Ale späť k anglickej lige, kde sa cez víkend po reprezentačnej prestávke odohrá štvrté ligové kolo. Na to posledné by najradšej zabudol londýnsky Arsenal, ktorý v ňom inkasoval od Liverpoolu štyri góly.

Či to zverencov Arsena Wengera úplne rozloží, alebo naopak vyhecuje, uvidíme na konci mesiaca. Septembrové zápasy i zostavy tímov už ovplyvní Liga majstrov i Európska liga.

Zápas týždňa

Program 4. kola.
Program 4. kola. (Autor: digisport.sk)

Šlágrom štvrtého kola Premier League je duel Manchester City - FC Liverpool. Štadión Etihad Stadium uvidí súboj trénerských osobností Pepa Guardiolu a Jürgena Kloppa.

V tabuľke delí štvrtý a druhý tím súťaže iba skóre.

Hráči Manchestru City čakajú na majstrovskú trofej od roku 2014, hostia na ňu naposledy siahli ešte v minulom tisícročí v roku 1990.

Bilancia v ére Premier League hovorí jednoznačne v prospech Liverpoolu, keď zo 40 vzájomných stretnutí vyhrali osemnásť, prehrali len sedemkrát.

Stretnutie sledujte v sobotu 9. septembra o 13:30 exkluzívne na DIGI Sport 1.

Gól 3. kola

/Mohamed Salah/

Je taký rýchly, že by sa možno uživil aj v americkej NFL. Mohamed Salah z Liverpoolu v šlágri tretieho kola pomohol svojmu mužstvu zdolať Arsenal Londýn 4:0 aj vďaka tomuto krásnemu gólu.

Moment 3. kola

/stopercentný Manchester United/

Skóre 10:0 už po troch kolách a zaslúžené prvé miesto. Zverenci Josého Mourinha sú naďalej stopercentní a zaváhanie si nepripustili ani proti Leicestru City, majstrovi z pred dvoch sezón. Podobný štart v Premier League naposledy zaznamenali ešte v sezóne 2005/2006.

Hráči Manchesteru United vstúpili do sezóny skvelo.
Hráči Manchesteru United vstúpili do sezóny skvelo. (Autor: TASR/AP)

Hráč 3. kola

/Raheem Sterling/

Dve žlté karty v nadstavenom čase a víťazný gól v 97.minúte - to je víkendová vizitka Raheema Sterlinga. Jeho Manchester City takmer zaváhal v súboji s Bournemouthom. Ofenzívny univerzál, ktorý rozhodol o troch bodoch pre favorita, bol tak jednoznačne hlavou postavou zápasu.

Raheem Sterling.
Raheem Sterling. (Autor: TASR/AP)
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V tabuľke ich od seba delí iba skóre. Kto uspeje v šlágri Premier League?