Brutálny knokaut v extralige. Slovanista si nič nepamätá

Obranca Slovana Patrik Maier v zápase proti Michalovciam.
Obranca Slovana Patrik Maier v zápase proti Michalovciam. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|12. nov 2020 o 23:54

Patrik Maier dostal tvrdú ranu.

BRATISLAVA. Bol to moment, pri ktorom diváci pri obrazovkách aj hráči na štadióne stuhli.

V zápase Tipos extraligy medzi Slovanom Bratislava a Michalovcami jednou ranou knokautoval hosťujúci Mark Louis domáceho hráča Patrika Maiera.

Po tvrdej rane do brady ostal 24-ročný Maier nehybne ležať na ľade.

O víťazovi zápasu už bolo v podstate rozhodnuté. V poslednej minúte znížil Tomáš Török na 4:7. Do konca ostávalo zopár sekúnd.

Kým sa však hokejisti Michaloviec tešili zo štvrtého gólu, postavili sa proti sebe Mark Louis a slovenský obranca Patrik Maier. Obaja zhodili rukavice a už mali zovreté päste, keď sa medzi nich dostal jeden z čiarových rozhodcov.

Maier ho ešte rukou odstrčil, v ďalšom momente ho však tvrdo trafil do brady Louis. Maier ostal ležať na ľade a nehýbal sa.

Z plochy ho na nosidlách vyniesli zdravotníci.

Potýčku zrejme ovplyvnil práve čiarový rozhodca, ktorý sa nešťastne dostal medzi hráčov. Maier na zlomok sekundy reagoval na rozhodcu a následne dostal tvrdý úder, ktorý nečakal.

„Rozhodca sa do toho primotal vo chvíli, kedy tam nemal byť. Veľmi zbytočné zranenie kvôli jeho chybe,“ komentoval situáciu na twitteri útočník Slovana Branislav Rapáč.

Keď Maiera zdravotníci naložili na nosidlá, bol pri vedomí a komunikoval. Držal sa však za hlavu a krvácal.

„K záveru zápasu sa nechcem vyjadrovať. Ale niekto tam urobil veľkú chybu. Maier si nič nepamätá. Je v nemocnici,“ hovoril po zápase asistent trénera Slovanu Rudolf Jendek.

Bratislavský klub neskôr na twitteri informoval, že Maier ostal v nemocnici na Kramároch na pozorovanie. V kabíne kominukoval aj stál na vlastných nohách, no nič si nepamätal a jeden zub mal bolestivo zatlačený do ďasna.

Na druhý deň Slovan doplnil informáciu o zdravotnom stave Maiera. Otras mozgu lekári uňho nepotvrdili. Obrancu však čakajú ďalšie vyšetrenia.

Michalovce sú v tabuľke Tipsport exraligy na šiestej priečke, Slovan je štvrtý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Brutálny knokaut v extralige. Slovanista si nič nepamätá