Veterán Numminen aj v ďalšej sezóne v Buffale

SITA|9. aug 2008 o 08:17

BUFFALO 9. augusta (SITA, AP) - Tím zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres predĺžil v piatok zmluvu so skúseným fínskym obrancom Teppom Numminenom. Už štyridsaťročný veterán pôsobí v kanadsko-americkej ...

BUFFALO 9. augusta (SITA, AP) - Tím zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres predĺžil v piatok zmluvu so skúseným fínskym obrancom Teppom Numminenom. Už štyridsaťročný veterán pôsobí v kanadsko-americkej profilige od roku 1988, teda už úctyhodných dvadsať rokov. Obe strany sa dohodli na jednoročnej spolupráci, Numminen počas najbližšieho ročníka zarobí 1,1 mil. USD. Ku konsenzu dospeli po hráčovej lekárskej prehliadke, ktorá mala potvrdiť, že Fín bude schopný zabrať na 100%.

"Jedným z dôvodov dohody bolo, že veríme v jeho schopnosti a tomu, že nám stále môže pomôcť," prezradil generálny manažér Sabres Darcy Regier a dodal: "Teppo sa chcel vrátiť na ľad a my sme ho chceli k nám, preto nebolo ťažké sa dohodnúť." V ostatnej sezóne absolvoval pre zdravotné problémy v Buffale iba jediný duel bez zisku čo i len jediného kanadského bodu. Okrem Buffala hrával doteraz aj v tímoch Dallas Stars, Phoenix Coyotes a Winnipeg Jets. Okrem toho v ročníku 1994/95 odohral v drese fínskeho TuTo Hockey 12 zápasov.



bg;fr;ds

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Veterán Numminen aj v ďalšej sezóne v Buffale