Venus Williamsová sa vrátila víťazstvom 6:0, 6:3

Venus Williamsová.
Venus Williamsová. (Autor: SITA/AP)
SITA|21. mar 2012 o 23:20

V druhom kole sa stretne Venus Williamsová v nasadenou trojkou podujatia Češkou Petrou Kvitovou.

MIAMI. Sedemnásobná grandslamová šampiónka Venus Williamsová, ktorá nehrala na hlavnom tenisovom okruhu WTA od augusta minulého roku, keď nastúpila vo dvojhre v rámci US Open, sa vrátila do súťažného diania vo veľkom štýle.

Tridsaťjedenročná Američanka zvíťazila v stredajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA Sony Ericsson Open v Miami na Floride (Premier Mandatory, dotácia 4 828 050 USD, tvrdý povrch Laykold vonku) nad nenasadenou Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou jednoznačne 6:0, 6:3.

Počas duelu, ktorý trval 77 minút, nastrieľala súperke päť es. V druhom kole sa stretne Venus Williamsová v nasadenou trojkou podujatia Češkou Petrou Kvitovou.

Tridsaťjedenročná Venus naposledy v singli hrala 29. augusta 2011 na US Open v New Yorku, kde nenastúpila na duel 2. kola proti Nemke Sabine Lisickej po tom, ako jej diagnostikovali Sjögrenov syndróm, ochorenie imunitného systému, ktoré spôsobuje návaly slabosti a bolesti kĺbov.

V novembri zdolala svoju mladšiu sestru Serenu v exhibičnom dueli v kolumbijskom Medellíne, v decembri nestačila na Talianky Francescu Schiavoneovú a Flaviu Pennettovú na podujatí rovnakého typu v Miláne.

ico

Dvojhra - ženy - 1. kolo:

Venus Williamsová (USA) - Kimiko Dateová-Krummová (Jap.) 6:0, 6:3

Sloane Stephensová (USA) - Pauline Parmentier (Fr.) 4:6, 7:6 (4), 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Venus Williamsová sa vrátila víťazstvom 6:0, 6:3