Velez-Zuzulová mala v Maribore smolu, otec to bral pokojne

Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová na trati 1. kola slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v slovinskom Maribore.
Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová na trati 1. kola slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v slovinskom Maribore. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. jan 2017 o 12:08

Najlepšia lyžiarka slovenskej histórie bojuje celý týždeň s chorobou, ale na nič sa nevyhovára.

MARIBOR. Timotej Zuzula pôsobil aj po 1. kole nedeľňajšieho slalomu vyrovnane, hoci jeho dcéra v Maribore práve nedokončila jazdu.

Najlepšia lyžiarka slovenskej histórie bojuje celý týždeň s chorobou, ale na nič sa nevyhovára.

Neriešili sme to. Nie je fit, ale išla pretekať, pretekala, išla rýchlo, ale spravila chybu. Ktorú som nevidel a preto ju ani nemôžem posúdiť.


Timotej Zuzula

Tak ako s ňou dokázala zvíťaziť v utorok v Záhrebe, tak ju ani nebrala do úvahy po nedeľňajšom vypadnutí v 1. kole mariborského slalomu.

Architekt prvého kola slalomu, taliansky tréner Livio Magoni, postavil bránky predovšetkým tak, aby nevyhovovali štýlu jazdy Američanky Mikaely Shiffrinovej a aby sa naopak ako ryba vo vode cítila jeho zverenka Petra Vlhová (dosiahla štvrtý čas).

Konzultácie prebehli aj so Zuzulovej tímom a jeho šéf zdôraznil: "Trať bola výborná. Slalom postavený 9,80-10 metrov, mne sa veľmi páčil. Aj Veronika mi narýchlo povedala, že sa jej išlo dobre a rýchlo, ale viac sme si povedať nestihli. Išla sa obliecť a už myslíme na ďalšie preteky."

Maribor vskutku treba hodiť za hlavu. Už vlani bolo prekliatím zrušenie súťaže v čase, keď Veronika Velez-Zuzulová jazdila vo vrcholnej forme.

Predtým v slovinskom stredisku ešte trikrát v slalome vypadla. To sa jej síce dvakrát prihodilo aj v ďalšej tradičnej zastávke ženského kalendára, ale Flachau určite patrí medzi jej zasnúbené strediská.

V utorok v klasickom nočnom slalome obhajuje v salzburskom regióne dva triumfy z vlaňajšieho januárového intervalu štyroch dní.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Velez-Zuzulová mala v Maribore smolu, otec to bral pokojne