Vedenie Tampy poslalo Janusa s Mihálikom na farmu

Vladimír Mihálik v drese slovenskej reprezentácie.
Vladimír Mihálik v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: SITA/AP)
SITA|27. sep 2010 o 10:34

V nedeľu sa skončil prípravný kemp klubu zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning aj pre dvojicu slovenských hokejistov.

TAMPA BAY. V nedeľu sa skončil prípravný kemp klubu zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning aj pre dvojicu slovenských hokejistov brankára Jaroslava Janusa a obrancu Vladimíra Mihálika, ktorí spolu s ďalšími 17 spoluhráčmi vrátane Slováka so švajčiarskym pasom Juraja Šimeka putujú na farmu "bleskov" v AHL do tímu Norfolk Admirals.

Dvadsaťtriročný Mihálik, ktorý počas uplynulých troch sezón strávených v Norfolku odohral aj 15 stretnutí za Tampu v NHL, dostal v prípravnom kempe príležitosť v jedinom stretnutí proti Edmontonu, dvadsaťjedenročný Janus sa v prípravnom zápase do bránky Lightning nedostal. Už v piatok poslalo vedenie Tampy Bay do juniorskej OHL do tímu Belleville útočníka Richarda Pánika. Na súpiske "bleskov" pre NHL tak medzi 23 hráčmi nebude na začiatku sezóny ani jeden Slovák.

V nedeľu sa skončilo aj pôsobenie obrancu Juraja Mikuša v tréningovom kempe klubu zámorskej hokejovej NHL Toronto Maple Leafs. Dvadsaťjedenročný trenčiansky odchovanec začne sezónu vo farmárskom tíme "javorových listov" Toronto Marlies v AHL, kde strávil aj uplynulú sezónu. Mikuš sa predstavil v dvoch prípravných zápasoch Toronta - v stredu proti Ottawe, keď si pripísal asistenciu a v sobotu s Buffalom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vedenie Tampy poslalo Janusa s Mihálikom na farmu