Angličan Vardy môže mať problém. Našli ho s kontrolovanou látkou

Vardyho (vpravo) užívanie žuvacieho tabaku vzbudili pozornosť, v minulosti bol však s cigaretou videný aj Wayne Rooney (vľavo).
Vardyho (vpravo) užívanie žuvacieho tabaku vzbudili pozornosť, v minulosti bol však s cigaretou videný aj Wayne Rooney (vľavo). (Autor: SITA/AP)
Zoran Boškovič|14. jún 2016 o 17:13

O Vardyho zvykoch vie aj lekársky tím anglickej futbalovej reprezentácie.

CHANTILLY/BRATISLAVA. Jamie Vardy sa pripravuje s anglickou reprezentáciou na "bitku Británie" proti Walesu s koktejlom nikotínu a kofeínu.

Útočníka Leicestru odhalili novinári na ceste na utorňajší tréning v Chantilly. V jednej ruke držal plechovku so žuvacím tabakom a v druhej energetický nápoj. 

Hovorca anglickej futbalovej asociácie FA zdôraznil, že Vardy bol na "správnej strane antidopingových regulácií". A lekársky tím anglickej futbalovej reprezentácie vie o zvykoch i zlozvykoch hviezdneho útočníka. 

Napriek tomu, že sa Vardy nedopustil žiadneho dopingového priestupku, oba stimulanty sa nachádzajú na kontrolnom zozname látok, ktoré sleduje Svetová antidopingová agentúra (WADA). 

Jamie Vardy na ceste na tréning.
Jamie Vardy na ceste na tréning. (Autor: SITA/AP)

Zdroje z Leicestru uvádzajú, že Vardy v minulosti užíval žuvací tabak, ktorý je najúčinnejší počas zápasov.

Hráčov hovorca na otázky neodpovedal, no bývalá šéfka britskej antidopingovej komisie Michele Verokkenová vyhlásila, že možné Vardyho užívanie nikotínu počas zápasov vyvoláva veľké množstvo otázok. 

"Kľúčovou úlohou pre antidopingové autority je vedecky dokázať, či stimulanty ako nikotín zlepšujú výkonnosť počas súbojov," povedala Verokkenová podľa Daily Mail. "Nikotín je na kontrolnom zozname od roku 2012 a mohol by byť problémom pri užívaní počas zápasu. Správa sa ako stimulant v tom ohľade, že zvyšuje srdcovú frekvenciu," dodala Verokkenová.

Podľa publikácie vedcov z Lausanne z roku 2012 nikotín zvyšuje pozornosť a kognitívne funkcie a znižuje stres a telesnú hmotnosť.

Podľa informácií anglických médií, Vardy je bývalý fajčiar, ktorý sa snaží prestať práve pomocou žuvacieho tabaku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Angličan Vardy môže mať problém. Našli ho s kontrolovanou látkou