Mladý ruský hokejista po kolapse zomrel, nedávno hral na Slovensku

Valentin Rodionov.
Valentin Rodionov. (Autor: Russian Hockey)
Sportnet|28. nov 2021 o 01:27

Valentin Rodionov upadol na striedačke do bezvedomia.

MOSKVA. Hokejový klub Dynamo Moskva informoval o úmrtí iba 16-ročného mládežníckeho reprezentanta Valentina Rodionova.

Minulý týždeň počas zápasu na majstrovstvách Moskvy Dynamom a CSKA sa mladý obranca vrátil z ľadu na striedačku, kde upadol do bezvedomia.

Okamžite mu poskytli prvú pomoc a odviezli sanitkou na Morozovovu detskú kliniku, kde sa podrobil operácii. 

V sobotu však klub vydal smutnú správu.

„Šesť dní lekári bojovali o mladého hráča Dynama. Dnes Valentin zomrel... Hokejový klub Dynamo Moskva vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a priateľom hráča. Je to veľká tragédia pre celé hokejové Dynamo." 

Rodionov odohral v aktuálnom ročníku juniorskej ligy MHL desať zápasov a bol aj členom ruskej reprezentácie do 17 rokov.

Tá v októbri odohrala sériu zápasov v Česku a tiež na Slovensku. V Piešťanoch zdolali mladí Rusi slovenskú osemnástku 4:1 a 9:0.

Všetky zápasy KHL, VHL a MHL sa v nedeľu začnú minútou ticha.

V marci tohto roka došlo k tragickej udalosti aj v zápase MHL medzi Lokomotivom Jaroslavľ a Dynamom Petrohrad. Nahodený puk zasiahol 19-ročného Timura Fajzutdinova do oblasti spánku a na ľade upadol do bezvedomia.

Záchranári ho okamžite odviezli na nosidlách do sanitky a následne do nemocnice, kde však podľahol zraneniam. Vyšetrenia odhalili, že kapitán juniorov Dynama utrpel okrem iného zlomeninu spánkovej kosti a krvácanie do mozgu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Mladý ruský hokejista po kolapse zomrel, nedávno hral na Slovensku