V Zápase hviezd NHL sa predstaví jediný Slovák - Zdeno Chára

Zdeno Chára sa predstavil v Zápase hviezd aj pred rokom.
Zdeno Chára sa predstavil v Zápase hviezd aj pred rokom. (Autor: ap)
TASR|8. jan 2009 o 19:04

Hokejový obranca Zdeno Chára z Bostonu bude jediným slovenským hráčom, ktorý sa predstaví v rámci exhibičného zápasu hviezd zámorskej NHL.

New York. Hokejový obranca Zdeno Chára z Bostonu bude jediným slovenským hráčom, ktorý sa predstaví v rámci exhibičného zápasu hviezd zámorskej NHL 25. januára v Montreale.

Kapitána Bruins nominovalo vedenie súťaže a generálni manažéri klubov do výberu Východnej konferencie a víkend v hale Bell Centre bude už jeho štvrtou hviezdnou epizódou v kariére. Medzi Allstars debutoval už v sezóne 2002/03, zatiaľ má v tradičnej šou bilanciu troch bodov za dva góly a jednu asistenciu, štyri plusové body a tri strely na bránku.

Historický debut zažije v Montreale rakúsky hokej, reprezentačný útočník so slovenskými koreňmi Thomas Vanek sa predstaví v tíme Východu po Chárovom boku.

V hlasovaní fanúšikov do elitnej formácie zápasu All Stars dlho nádejne figuroval aj ďalší slovenský hokejista Marián Hossa, ale napokon na exhibičnom podujatí NHL bude chýbať úplne.

Hossova absencia je na prvý pohľad absurdnou, veď medzi útočníkmi mu v produktivite Západnej konferencie patrí 9. priečka i charizma výraznej posily šampióna. Krídelník Detroitu doplatil na nepísané, ale o to viac dodržiavané pravidlá výberu. Po zverejnení fanúšikovských formácií odborné kolégium doplňuje zostavy síce podľa momentálnej "hviezdnosti", lenže pri tom dbá na obsadenie hráčmi z každého tímu.

Pri 15 tímoch v oboch konferenciách sa tak do základných 21-členných zoznamov môžu dostať viac ako dvaja kluboví spoluhráči iba v prípade, že ich tak určia fanúšikovia. Na západe sú to prípady Chicaga a Anaheimu, z ktorých do exhibície ako elitnú šestku nominovali po troch hráčoch a tak prvá formácia je "dvojfarebná": Jean-Sebastien Giguere (Anaheim) - Brian Campbell (Chicago), Scott Niedermayer (Anaheim) - Patrick Kane (Chicago), Jonathan Toews (Chicago), Ryan Getzlaf (Anaheim).

Na zostávajúcich 15 "flekov" bolo treba umiestniť hráčov zostávajúcich 13 klubov a po dve miesta sa ušli lídrom konferencie San Jose a Detroitu. Tím červených krídiel je hviezdami priam nabitý, charizmatický obranca Nicklas Lidström nemohol medzi vyvolenými hviezdami chýbať a Hossa mal smolu, že mu na prelome rokov klesla produktivita. V kanadskom bodovaní ho predstihol Pavel Dacjuk a toho aj vybrali.

Švédsky veterán Lidström sa v exhibícii predstaví už po jedenásty raz v kariére a desiatykrát v sérii. Naopak debutovať medzi hokejovými celebritami budú brankár Niklas Bäckström z Minnesoty, obrancovia Dan Boyle zo San Jose a Shea Weber z Nashvillu i útočník Dustin Brown z Los Angeles. Na zoznam 21 hráčov sa nezmestil ani jeden slovenský hokejista, celkovo si účasť z vlaňajška zopakuje 7 hráčov, plus jeden, ktorý bol pred rokom v zostave východu.

Zápas hviezd

Západná konferencia:

brankári - Jean-Sebastien Giguere (Anaheim), Niklas Bäckström (Minnesota), Roberto Luongo (Vancouver)

obrancovia - Brian Campbell (Chicago), Scott Niedermayer (Anaheim), Nicklas Lidström (Detroit), Sheldon Souray (Edmonton), Shea Weber (Nashville), Dan Boyle (San Jose)

útočníci - Patrick Kane (Chicago), Jonathan Toews (Chicago), Ryan Getzlaf (Anaheim), Jarome Iginla (Calgary), Milan Hejduk (Colorado), Rick Nash (Columbus), Mike Modano (Dallas), Pavel Dacjuk (Detroit), Dustin Brown (Los Angeles), Shane Doan (Phoenix), Keith Tkachuk (St. Louis), Joe Thornton (San Jose)

Východná konferencia:

brankári - Carrey Price (Montreal), Henrik Lundqvist (NY Rangers), Tim Thomas (Boston)

obrancovia - Andrej Markov (Montreal), Mike Komisarek (Montreal), Jay Bouwmeester (Florida), Zdeno CHÁRA (Boston), Tomáš Kaberle (Toronto), Mark Streit (NY Islanders)

útočníci - Sidney Crosby (Pittsburgh), Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Alexej Kovaľov (Montreal), Jeff Carter (Philadelphia), Dany Heatley (Ottawa), Iľja Kovaľčuk (Atlanta), Vincent Lecavalier (Tampa Bay), Alex Ovečkin (Washington), Zach Parise (New Jersey), Marc Savard (Boston), Eric Staal (Carolina), Thomas Vanek (Buffalo)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V Zápase hviezd NHL sa predstaví jediný Slovák - Zdeno Chára