V tranze dal bozk do kamery. Prvé dva dotyky, dva góly

Olivier Giroud sa zaskvel dvoma gólmi.
Olivier Giroud sa zaskvel dvoma gólmi. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|29. okt 2016 o 17:19

Na ihrisku bol iba pár minút. Giroud bol hrdinom Arsenalu.

BRATISLAVA. Televízni diváci na moment videli hmlisto. Olivier Giroud dal pusu na kameru, ktorá ho snímala. Po jednom zo svojich gólov bol v tranze.

Aj cez mikrofóny šli z atmosféry na štadióne v Sunderlande zimomriavky, keď fanúšikovia Arsenalu ospevovali Francúzovo meno. Ako neraz predtým.

Na jeho počesť upravili refrén slávnej piesne od skupiny The Beatles. Namiesto: „Na, na, na, na, na, na.. Hey Jude.“ však kričia: „Giroud.“

Fanúšikovia upravili pre Girouda text známej piesne:

Žiaden iný hráč Arsenalu nič podobné neprežíva.

„Keď to počujem, mám husiu kožu, je to úžasné. Milujem britský rock a tiež Beatles. Som naozaj hrdý, že mám svoju vlastnú pieseň," povedal Giroud.

Tak často, zvučne a intenzívne ako v sobotu ju nespievali už dávno.

Francúz v službách Londýnčanov bol hrdinom prvého zápasu desiateho kola Premier League, strelil dva góly. Do hry pritom zasiahol až v 69. minúte ako náhradník. Za stavu 1:1.

Arsenal oživil

Po jeho príchode Arsenal výrazne ožil. Už o dve minúty dal Giroud krásny a pohotový gól z voleja. A o pár minút pridal ďalší. Hlavou. Jeho prvé dva dotyky s loptou znamenali dva góly.

Dvakrát v zápase tiež skóroval Alexis Sanchéz, Arsenal triumfoval na pôde Sunderlandu 4:1.

Girouda od začiatku sezóny trápi palec na nohe, zasiahol iba do štyroch zápasov anglickej ligy. Vždy ako náhradník. Spolu tak odohral celkovo iba sedemdesiatšesť minút.

V londýnskom klube pôsobí od roku 2012 a skvelé výkony strieda s priemernými. V 191 zápasoch dal 82 gólov.

Tréner Arsenalu Arsene Wenger často počúval výčitky, že Giroud nebol dobrý nákup, lebo nie je špičkový útočník. Fanúšikovia tlačili na kouča, aby získal lepšieho.

„Keď máte na lavičke náhradníkov tak skvelého hráča, nemusíte byť ani dobrým trénerom. Giroud hral dokonale. Vždy som obhajoval jeho charakter a opäť ukázal, aký je hráč,“ tešil sa šéf lavičky Arsenalu.

Veľa variantov

Na pravej ruky má Giroud vytetovaný nápis: „Hospodin je môj pastier.“ Pred každým zápasom vysloví francúzsky útočník krátku modlitbu. Sám tvrdí, že je veľmi veriaci.

„Tréner má stále niekoľko variantov, koho postaviť. To dokazuje, že sme pripravení bojovať o titul," tvrdil Petr Čech. Podľa neho sa v Arsenale odohrali za posledné tri roky výrazné zmeny.

„V minulosti musel klub predávať svojich najlepších hráčov, aby sa zaplatil nový štadión a udržala sa finančná situácia tak, ako tu všetci chceli. Ale teraz je štadión zaplatený a klub môže míňať."

Dôkazom sú príchody Alexisa Sáncheza, Mesuta Özila, či Xhaku. „Všetko sú to veľké reprezentačné mená, sú pripravení na veľké očakávania a vedia, ako sa s nimi vyrovnať,“ verí Čech.

Už minulá sezóna, v ktorej skončil Arsenal druhý za Leicestrom, bola podľa neho pokrokom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V tranze dal bozk do kamery. Prvé dva dotyky, dva góly