V Ružomberku majú novú posilu na poste pivotky

SITA|13. jan 2009 o 13:02

Družstvo vicemajstra Slovenska v basketbale žien malo v tejto fáze prípravy na druhú polovicu sezóny testovať v domácej príprave niekoľko zahraničných posíl.

RUŽOMBEROK. Družstvo vicemajstra Slovenska v basketbale žien MBK Ružomberok malo v tejto fáze prípravy na druhú polovicu sezóny testovať v domácej príprave niekoľko zahraničných kandidátok na post pivotky. Nakoniec je všetko inak.

"Meno novej posily na post pivotky, ktorá by mala nahradiť Američanku Tye´shu Flukerovú, oznámime vo štvrtok. Máme v hľadáčiku tri dievčatá: z Česka, z Bulharska a z Ukrajiny. Dve z nich hrajú v týchto dňoch v doplnkovej kvalifikácii na majstrovstvá Európy, kde ich výkony pozorne sledujeme. V tejto chvíli máme na stole ich zmluvné požiadavky a spolu s trénerom vyberieme do stredy našu budúcu posilu," komentoval situáciu okolo posilnenia kádra slovenského vicemajstra generálny manažér Stanislav Onuška.

Ružomberčanky sa po vypadnutí z Európskeho pohára FIBA rozlúčili pred Vianocami s dvojicou amerických legionárok Megan Duffyovou a Tye´shou Flukerovou a rozhodli sa nájsť miesto nich lacnejšie posily z Európy s perspektívou dlhodobých kontraktov. Pred týždňom podpísali zmluvu s dvadsaťtriročnou rozohrávačkou Aldijanou Iriškičovou, reprezentantkou Bosny a Hercegoviny.

Pred Liptáčkami stojí v tejto sezóne už len jeden cieľ - čo najlepšie obstáť v domácej extralige. Vzhľadom na tradície ružomberského basketbalu to znamená dostať sa do finále a čo najviac znepríjemniť cestu k ďalšiemu titulu v súčasnosti najsilnejšiemu slovenskému klubu Maxima Broker Košice.

Práve Košičanky budú súperom Liptáčok v ich prvom vystúpení v extralige v roku 2009, keď sa v stredu 21. januára predstavia na palubovke ružomberskej Koniarne v zápase o prvú priečku extraligovej tabuľky. Je takmer isté, že v tomto zápase sa predstaví MBK bez zahraničných posíl. "S Iriškičovou sme dohodnutí, že by sa k nám mala pripojiť najneskôr do polovice februára. V súčasnosti má povinnosti, ktoré súvisia s jej končiacim štúdiom doma na univerzite. Nechceme na ňu zbytočne tlačiť, veríme v jej dlhodobú perspektívu v našom tíme. Nová pivotka by sa mala v Ružomberku objaviť do 10 dní od podpisu zmluvy, čo súvisí aj s koncom dodatkovej kvalifikácie ME 2009, kde sa posledné zápasy odohrajú 19. januára," konštatoval S. Onuška.

Posledný týždeň prípravy naordinoval tréner Ružomberka Anton Panis svojim dievčatám prípravné zápasy proti chlapcom. V pondelok hrali proti kadetom Žiliny a v piatok si zmerajú sily s juniormi Dolného Kubína. "Pôvodne sme rozmýšľali nad súperkami z Čiech a Poľska, s Krakovom sme mali aj dohodnuté zápasy, ale na poslednú chvíľu ich poľská strana zrušila. Hľadáme ešte nejakého súpera na prípravný zápas počas víkendu, najlepšie na sobotu," hodnotil zápasovú prípravu Ružomberčaniek ich generálny manažér a asistent trénera v jednej osobe.

Vicemajsterky mali na v pondelok skončenom reprezentačnom sústredení v Nitre trojnásobné zastúpenie. Klaudia Lukačovičová, ktorá absolvovala kompletný program nitrianskeho sústredenia, má do stredy voľno. Lucia Kupčíková má problémy s achilovkou, takže netrénuje v plnej záťaži.

Najhoršie dopadla v Nitre Simona Podešvová, ktorú sklátila viróza horných dýchacích ciest a po antibiotikovej kúre sa bude hlásiť na tréningu až v stredu. "Teší nás, že po operácii je už k dispozícii Adriana Grešnerová. Zatiaľ trénuje len ľahko a piatkové vyšetrenie má ukázať, či zvládne plnú tréningovú zaťaž," zakončil generálny manažér basketbalistiek MBK Ružomberok Stanislav Onuška.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»V Ružomberku majú novú posilu na poste pivotky