V Plzni odvolali trénera Šilhavého

SITA|7. okt 2008 o 12:43

Tím nesplnil ambície, prišli zmeny.

PLZEŇ. Predstavenstvo spoločnosti FC Viktoria Plzeň v pondelok 6. októbra na mimoriadnom zasadnutí odvolalo hlavného trénera účastníka Gambrinus ligy Jaroslava Šilhavého a jeho asistenta Václava Koteka. Funkcionári futbalového klubu tak reagovali na neuspokojivé výsledky, ktoré mužstvo pod vedením 46-ročného kouča v tejto sezóne doteraz dosiahlo.

Ako v tejto súvislosti uvádza oficiálna internetová stránka klubu www.fcvictoria.cz, predstavenstvo FC Viktoria vedením mužstva dočasne poverilo druhého asistenta Karola Krejčiho. Podľa generálneho manažéra plzenských futbalistov Adolfa Šádka nový tréner bude mužstvu predstavený v najbližších dňoch.

Oficiálnym dôvodom odvolania hlavného trénera tímu, ktorý je v súčasnosti aj asistentom kouča A-tímu českej reprezentácie Petra Radu, boli slabé výsledky mužstva v novom ročníku českej najvyššej futbalovej súťaže.

"Súčasné postavenie mužstva v ligovej tabuľke nezodpovedá ambíciám, s ktorými sme do súťaže vstupovali," citovala webová stránka klubu slová generálneho manažéra. Plzeň je po 9 kolách Gambrinus ligy na 12. mieste, keď doteraz vyhrala iba jedno stretnutie a päť remizovala. Plzenčania spolu so Zlínom, Českými Budějovicami a Příbramom získali iba osem bodov a pred dvojicou Kladno a Žižkov na 15. a 16. mieste má toto kvarteto náskok iba dvoch bodov. "Navyše naším predstavám nezodpovedal ani herný prejav. Mužstvo už osem zápasov čaká na druhú výhru, lebo jediný triumf dosiahlo ešte v prvom kole nového súťažného ročníka 2008/2009, keď porazilo Viktoriu Žižkov," dodal Adolf Šádek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V Plzni odvolali trénera Šilhavého