V nedeľu sa hrá anglický Ligový pohár, Liverpool vyzve City

Futbalisti Manchestru City prechádzajú dôležitým týždňom, tvrdí tréner Manuel Pellegrini.
Futbalisti Manchestru City prechádzajú dôležitým týždňom, tvrdí tréner Manuel Pellegrini. (Autor: SITA/AP)
SITA|26. feb 2016 o 16:21

Nikto Ligový pohár v Anglicku nevyhral toľkokrát ako oni. Futbalisti FC Liverpool budú v nedeľu bojovať o deviatu trofej. Ich súper Manchester City sa doteraz tešil štyrikrát.

LONDÝN. Slávny londýnsky futbalový štadión Wembley bude v nedeľu dejiskom rozhodujúceho súboja o Anglický ligový pohár (Capital One Cup).

Do finále 56. ročníka sa prebojovali tímy FC Liverpool a Manchester City. Začiatok je stanovený na 17.30 h SEČ.

Trofej v tejto súťaži doteraz získalo dvadsaťtri rôznych tímov. Rekordne osemkrát sa to podarilo Liverpoolu, naposledy v roku 2012. Pre FC, ktorý vtedy v zostave so slovenským stopérom Martinom Škrtelom uspel proti Cardiffu City s Filipom Kissom až v jedenástkovej lotérii, je to nateraz posledná získaná trofej do vitríny.

Futbalisti Manchestru City môžu získať Ligový pohár štvrtýkrát v klubovej histórii. Doteraz to dokázali v rokoch 1970, 1976 a 2014.

Domácim tímom bude podľa zápisu Liverpool. Hoci sa súboj uskutoční na neutrálnej pôde, FC neprehral s Manchestrom City ani v jednom z ostatných trinástich duelov, v ktorých figuroval ako domáce mužstvo.

Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp vyhlásil, že stretnutie proti City je preňho najdôležitejším od príchodu do Anglicka v októbri minulého roka. Liverpool vo štvrtok postúpil cez bavorský FC Augsburg do osemfinále Európskej ligy.

"Sledovali sme Manchester City v stredajšom zápase Ligy majstrov v Kyjeve (City zvíťazilo 3:1, pozn.). Hral naozaj veľmi dobre. Povedal by som, že v tejto sezóne zahral takto dobre málokedy," cituje slová Kloppa portál footballinsider247.com.

klopp_r6169_res.jpeg

Jürgen Klopp (vľavo) si podáva ruku so svojim zverencom Lucasom Leivom po zápase Európskej ligy proti Augsburgu. FOTO - SITA/AP.

"Ak súper sledoval náš duel o deň neskôr proti Augsburgu, musí si uvedomiť, že aj my sme na finále dobre pripravení," dodal štyridsaťosemročný rodák zo Stuttgartu.

Podľa kouča City Manuela Pellegriniho môže úspech vo finále naštartovať jeho mužstvo za celkovým triumfom aj v Premier League a Lige majstrov.

"Myslím si, že prechádzame veľmi dôležitým týždňom. Zvíťazili sme v osemfinále Ligy majstrov v Kyjeve. Ešte síce nie je rozhodnuté, ale je to priaznivé skóre," vravel Čiľan pre britský denník Mirror.

"Finále proti Liverpoolu vo Wembley je pre nás mimoriadne dôležité. Chceme získať prvú trofej v tejto sezóne," priznal šesťdesiatdvaročný Pellegrini.

"Škoda, že sme vypadli z FA Cup-u, ale stále sme v hre na troch frontoch. Získanie Ligového pohára by vlialo môjmu tímu množstvo sebadôvery do zvyšku sezóny."

Spomenutí súperi sa stretnú aj budúcu stredu 2. marca v rámci 28. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V nedeľu sa hrá anglický Ligový pohár, Liverpool vyzve City