V Massachusetts stále čakajú na hokejový titul

TASR|15. máj 2009 o 13:44

Americký štát Massachusetts nebude mať štvrtého šampióna v štyroch zámorských profesionálnych športoch v priebehu šiestich rokov.

BOSTON. To, čo sa v posledných rokoch podarilo bejzbalistom (Boston Red Sox), americkým futbalistom (New England Patriots) i basketbalistom (Boston Celtics), hokejisti Bostonu Bruins nenapodobnia.

"Medvedi" skončili sezónu síce dramatickým, ale predsa len starým známym - a najmä smutným - spôsobom. Stav série s Carolinou Hurricans v semifinále play off Východnej konferencie NHL vyrovnali síce z 1:3 na 3:3, v rozhodujúcom zápase na domácom ľade však prehrali a vypadli z ďalších bojov. Naposledy sa Bostonu podarilo prepracovať do konferenčného finále v sezóne 1991/1992 a Stanleyho pohár dvíhali nad hlavu naposledy už pred 27 rokmi.

O všetkom rozhodol v 19. minúte predĺženia Scott Walker, ktorý doklepol strelu Raya Whitneyho a slovenskému obrancovi Zdenovi Chárovi a jeho spoluhráčom ostali len oči pre plač. Po hladkom vyradení Montrealu v prvom kole prišla zrazu na Bruins kríza. Síce sa z nej pozviechali, v zápase číslo sedem však už nemali toľko šťastia ako Hurricanes.

"Vieme, že sme hrali počas sezóny dobre," citoval denník Boston Globe Zdena Cháru, ktorý zaspomínal na základnú časť. "To sme preniesli aj do prvého kola. Ale Carolina už bola iný súper ako Montreal. Dobre korčuľovali, je to veľmi dobrý tím," uznal slovenský obor. Carolina predvádzala inteligentnú hru a v zápasoch číslo dva, tri a štyri bola jednoznačne lepšia ako Boston. Bruins mali naopak najlepší zápas číslo päť, ktorým znižovali sériu na 2:3.

Tím z metropoly štátu Massachusetts však celkovo zaznamenal jednu z najlepších sezón. "Dlhodobo sa zlepšujeme," uviedol Chára. "Toto je však smutný spôsob konca. Mali sme iný, vyšší cieľ, väčšie očakávania. Je to teraz ťažké spracovávať," smútil kapitán "medveďov".

Boston Globe zároveň pripomenul, že o postupe Caroliny rozhodol hráč, ktorý zvláštnym spôsobom unikol suspendácii - Scott Walker. Ten v zápase číslo päť zákerne udrel Aarona Warda do tváre a zlomil mu očnicovú kosť, vedenie NHL mu však dalo iba finančnú pokutu 2500 dolárov a dovolilo mu štartovať aj v ďalších zápasoch série.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V Massachusetts stále čakajú na hokejový titul