V Košiciach je len jeden Maradona, odkázal Lukáč fanúšikom Košíc

Vincent Lukáč (v strede) - ilustračná fotografia.
Vincent Lukáč (v strede) - ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Igor Dopirák|7. mar 2017 o 13:21

Bývalý hokejista nesúhlasil, aby vedenie HC Košice vyvesilo jeho dres pod strop Steel Arény.

BRATISLAVA. Viac divákov na hokejový zápas Tipsport Ligy túto sezónu ešte neprišlo. Duel v Košiciach medzi domácim tímom a Zvolenom (0:2) sledovalo v nedeľu priamo na tribúnach podľa oficiálneho zápisu 7431 fanúšikov.

Priaznivcov však neprilákalo len samotné stretnutie, ale predovšetkým slávnosť pred úvodom zápasu. Vedenie Košíc vyvesilo pod strop Steel Arény dresy štyroch klubových legiend - Jiřího Holečka, Bedřicha Brunclíka, Jána Selveka a Igora Libu.

Počas slávnosti im takmer vypredaný štadión tlieskal postojačky.

Oceňovanie legiend košického hokeja: fotogaléria

7.3.2017

Pôvodne mali vyvesiť aj dres Vincenta Lukáča. V Košiciach pôsobil v rokoch 1971 - 1981 a 1982 - 1985. Lukáč však s rozhodnutím vedenia klubu nesúhlasil a nechcel, aby jeho dres pod strop štadióna vyvesili.

"Nesúhlasím s hromadným vyvesením dresov, nakoľko sa takýto spôsob nikde nepoužíva a tým samotný akt môže vyznieť znevažujúcim spôsobom ako pre samotné legendy, tak aj pre ich ctených fanúšikov," uviedol Lukáč v otvorenom liste, ktorý poslal prezidentovi klubu.

"Druhým dôvodom je dlhoročný nezáujem a ignorovanie zo strany vedenia klubu nájsť aspoň základný rámec komunikácie a elementárnej slušnosti voči legendám košického hokeja," doplnil.

K Lukáčovmu rozhodnutiu sa po nedeľnej slávnosti vyjadril aj Bedřich Brunclík, ktorý patril k oceneným legendám.

"Je to veľká škoda, že tu Vinco s nami nebol. Je to chyba a mňa osobne to mrzí. Myslím si, že nemal byť až tak radikálny a tlačiť na pílu. S ním by to bolo ešte krajšie, pretože on ako Košičan si zaslúžil byť v tejto otváracej pätici," priznal Brunclík.

Už po slávnosti sa k celej situácii vyjadril aj samotný Lukáč. "Gratulujem legendám, teším sa ako oni všetci, ale nech košickí fanúšikovia nezabúdajú, že je len jeden Maradona v Košiciach," povedal pre RTVS.

Lukáčovo vyjadrenie sa začína v čase 1:42

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»V Košiciach je len jeden Maradona, odkázal Lukáč fanúšikom Košíc