V klube pôsobil štrnásť sezón. Veterán Pucher v Znojme skončil

(Autor: Facebook)
SITA|13. mar 2017 o 12:30

Vedenie skúsenému útočníkovi ponúklo funkciu v klube, ktorú však odmietol. Chce ešte pokračovať v kariére.

ZNOJMO. Slovenský hokejista Peter Pucher po skončení tejto sezóny už nebude pokračovať v kariére v drese českého tímu HC Orli Znojmo.

Účastník nadnárodnej súťaže EBEL s ním nepodpísal predĺženie zmluvy.

Štyridsaťdvaročný skúsený útočník prišiel po prvý raz do Znojma v roku 1999 a v drese juhomoravského klubu odohral osem extraligových ročníkov (1999 - 2006) plus ďalších šesť sezón v EBEL (2011 - 2017).

Ponúkli sme mu funkciu na športovom úseku v našom klube, ale tú s poďakovaním odmietol. Chcel by ešte pokračovať v aktívnej kariére.


Rostislav Dočekal, športový manažér klubu

Šikovný a produktívny center sa pravidelne umiestňoval na horných priečkach v kanadskom bodovaní svojho tímu a bol aj pri dvoch najväčších úspechoch Znojma - tretej priečke v extralige a druhej v EBEL.

"Po skončení minulej sezóny sme Petrovi oznámili, že vzhľadom na plánované omladenie kádra s ním už v budúcom súťažnom ročníku nebudeme rátať," uviedol športový manažér Rostislav Dočekal na znojemskom klubovom webe hcorli.cz.

"Ponúkli sme mu funkciu na športovom úseku v našom klube, ale tú s poďakovaním odmietol. Chcel by ešte pokračovať v aktívnej kariére. Toto jeho želanie rešpektujeme a sme ochotní mu pomôcť s hľadaním nového angažmánu."

Hokejová znojemská vizitka dvojnásobného medailistu z majstrovstiev sveta (zlato 2002, striebro 2000) Petra Puchera vzbudzuje obdiv.

V 753 zápasoch strelil 200 gólov a pridal 416 asistencií.

Mladší z hokejových bratov Pucherovcov hrával na Slovensku okrem rodného Prešova a Popradu aj v tíme HC Košice, s ktorým sa v sezóne 1998/1999 tešil z majstrovského titulu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»V klube pôsobil štrnásť sezón. Veterán Pucher v Znojme skončil