V kádri SR "21" na duely kvalifikácie ME 2009 trio legionárov

SITA|28. aug 2007 o 13:14

BRATISLAVA 28. augusta (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš zverejnil v utorok nomináciu osemnástich hráčov na blížiaci sa septembrový začiatok kvalifikácie ...

BRATISLAVA 28. augusta (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš zverejnil v utorok nomináciu osemnástich hráčov na blížiaci sa septembrový začiatok kvalifikácie ME 2009, v ktorom mladí Slováci najskôr privítajú v piatok 7. 9. o 19.00 h na štadióne Národného tréningového centra SFZ v Senci výber Islandu a o štyri dni neskôr, v utorok 11. septembra o 18.00 h tiež pri Slnečných jazerách tím Rakúska. Ďalšími účastníkmi 7. kvalifikačnej skupiny sú okrem spomenutého tria aj Belgicko a Cyprus, do ´baráže´ o účasť na ME "21" postúpia víťazi desiatich základných skupín a štyria najlepší z druhých miest. Žreb rozdelí túto štrnástku na sedem dvojíc, ktorá bude systémom doma-vonku bojovať o miestenky na záverečný kontinentálny turnaj v roku 2009. Istú účasť má zatiaľ iba organizátor zo Švédska.

Kormidelník SR "21" Jozef Barmoš neurobil vo svojom kádri na duely kontinentálnej kvalifikácie ani jednu zmenu v porovnaní s nedávnou generálkou, ktorú jeho zverenci absolvovali v stredu 22. augusta na štadióne Artmedie Petržalka proti rovesníkom z Rumunska. Za bratislavským Starým mostom remizovala pred týždňom slovenská dvadsaťjednotka v prípravnom zápase s balkánskym súperom 2:2, hoci po prvom polčase ešte viedla 2:0. O góly SR "21" sa postarali útočník nemeckého Kaiserslauternu Erik Jendrišek a zakončovateľ MFK Košice Pavol Jurčo. Po zmene strán sa Rumunom podarilo vyrovnať. V nadstavenom čase mal na kopačke víťazstvo pre mladých Slovákov stredopoliar českého Zlína Lukáš Opiela, no nepremenil pokutový kop.

V 18-člennom kádri slovenskej dvadsaťjednotky na septembrový kvalifikačný vstup figuruje trojica legionárov - okrem spomenutých "Nemca" Jendrišeka s "Čechom" Opielom aj druhý futbalista z českej najvyššej súťaže: obranca Michal Jonáš zo Slovana Liberec. "Výkon, aký hráči proti Rumunom predviedli, veľa optimizmu pred začiatkom kvalifikácie nedáva. Žiaľ, taká je slovenská realita. Chlapcom chýba zápasová prax, aj tí najlepší sa na ihrisko vo svojich kluboch dostávajú len sporadicky a iba na pár minút. Keď majú odohrať celý duel, nestačia. Uvažovali sme o tom, že na kvalifikáciu ešte vytiahneme nejakého jedného či dvoch hráčov, ale rezervoár kvalitných futbalistov je vyčerpaný. Po zraze si zápas s Rumunmi podrobne rozanalyzujeme. Nechcem vynášať predčasné súdy, ale chcem, aby hráči videli chyby, ktoré urobili. Času veľa nemáme, ale určite ešte urobíme všetko pre to, aby sa im v kvalifikácii čo najviac vyhli," uviedol tréner SR "21" Jozef Barmoš.

Zraz nominovaných hráčov SR "21" je v pondelok 3. septembra o 11.30 h v bratislavskom Dome Športu.


Osemnásťčlenná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na blížiace sa dva zápasy kvalifikácie ME 2009 proti Islandu (hrá sa v piatok 7. septembra o 19.00 h v Senci) a Rakúsku (hrá sa v utorok 11. septembra o 18.00 h tiež v NTC SFZ v Senci):

Brankári: Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka), Tomáš Košický (Inter Bratislava).

Obrancovia: Michal Jonáš (Slovan Liberec/ČR), Peter Pekarík (MŠK Žilina), Ján Maslo (MFK Ružomberok), Lukáš Džogan (MFK Košice), Martin Tóth (FC Nitra).

Stredopoliari: Ivan Lišivka (MFK Košice), Juraj Kucka (MFK Ružomberok), Matej Ižvolt (Slovan Bratislava), Filip Hlohovský (AS Trenčín), Patrik Mráz (Artmedia Petržalka), Erik Grendel (ZTS Dubnica), Lukáš Opiela (FC Tescoma Zlín/ČR).

Útočníci: Pavol Pilár (MFK Ružomberok), Tomáš Majtán (Inter Bratislava), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.), Pavol Jurčo (MFK Košice).


Náhradníci:

Brankári: Roman Smieška (MFK Ružomberok), Lukáš Hroššo (FC Nitra).

Hráči v poli: Martin Nosek (ZTS Dubnica), Roman Gergel (AS Trenčín), Ondrej Čurgali, Miloš Šimončič (obaja FC Nitra), Ivan Janek (Slovan Bratislava), Ľuboš Hanzel (Spartak Trnava), Erik Čikoš (Inter Bratislava), Vratislav Gajdoš (Artmedia Petržalka), Peter Maslo (MFK Ružomberok), Zoltán Harsányi (Bolton Wanderers/Angl.), Ján Nemček (FC Senec), Lukáš Janič (MFK Košice).


Realizačný tím:

hlavný vedúci: Štefan Sapár

hlavný tréner: Jozef Barmoš

asistenti trénera: Jozef Vukušič, Viliam Hyravý, Roland Praj

technický vedúci: Peter Palenčík

lekár: MUDr. Pavel Malovič

fyzioterapeut: Pavel Purdek

fyzioterapeut - masér: Rastislav Záhorský

masér - kustód: Viliam Kalman



kj;ru;aa

Nachádzate sa tu:
Domov