V kádri SR "21" na duely kvalifikácie ME 2009 trio legionárov

SITA|3. okt 2007 o 16:52

BRATISLAVA 3. októbra (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš zverejnil v stredu nomináciu osemnástich hráčov na blížiace sa dva októbrové zápasy kvalifikácie ...

BRATISLAVA 3. októbra (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš zverejnil v stredu nomináciu osemnástich hráčov na blížiace sa dva októbrové zápasy kvalifikácie ME 2009 proti Belgicku (hrá sa v piatok 12. 10. v Monse) a Cypru (hrá sa v utorok 16. októbra na štadióne Národného tréningového centra v Senci). Ďalšími účastníkmi 7. kvalifikačnej skupiny sú okrem spomenutého tria aj Rakúsko a Island, do ´baráže´ o účasť na ME "21" postúpia víťazi desiatich základných skupín a štyria najlepší z druhých miest. Žreb rozdelí túto štrnástku na sedem dvojíc, ktorá bude systémom doma-vonku bojovať o miestenky na záverečný kontinentálny turnaj v roku 2009. Istú účasť má zatiaľ iba organizátor zo Švédska.

Zverenci trénera SR "21" Jozefa Barmoša odštartovali v septembri tento kvalifikačný cyklus dvoma remízami, keď si najskôr rozdelili body na takmer neregulárnom teréne v Senci v zápase s rovesníkmi z Islandu (2:2) a o niekoľko dní neskôr sa rovnako pri Slnečných jazerách zrodila remíza aj v dueli s favorizovaným Rakúskom (1:1).

V 18-člennom kádri slovenskej dvadsaťjednotky figuruje trojica legionárov - útočníka Erika Jendrišeka z nemeckého 1. FC Kaiserslautern dopĺňa dvojica z českej Gambrinus ligy Lukáš Opiela (Zlín) a Michal Jonáš (Liberec). Zraz nominovaných hráčov SR "21" je v pondelok 8. októbra o 12.30 h v bratislavskom Dome Športu.


Osemnásťčlenná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na blížiace sa dva zápasy kvalifikácie ME 2009 proti Belgicku (hrá sa v piatok 12. septembra v Monse) a Cypru (hrá sa v utorok 16. septembra v NTC SFZ v Senci):

Brankári: Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka), Tomáš Košický (Inter Bratislava).

Obrancovia: Michal Jonáš (Slovan Liberec/ČR), Peter Pekarík (MŠK Žilina), Lukáš Džogan (MFK Košice), Martin Tóth (FC Nitra), Ján Nemček (FC Senec), Patrik Mráz (Artmedia Petržalka).

Stredopoliari: Ivan Lišivka (MFK Košice), Juraj Kucka, Peter Maslo (obaja MFK Ružomberok), Matej Ižvolt (Slovan Bratislava), Lukáš Opiela (FC Tescoma Zlín/ČR).

Útočníci: Pavol Pilár (MFK Ružomberok), Tomáš Majtán (Inter Bratislava), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.), Pavol Jurčo (MFK Košice), Juraj Piroška (Artmedia Petržalka).


Náhradníci:

Brankári: Roman Smieška (MFK Ružomberok), Lukáš Hroššo (FC Nitra).

Hráči v poli: Martin Nosek, Tomáš Zápotoka (obaja ZTS Dubnica), Ondrej Čurgali, Miloš Šimončič, Karol Karlík (všetci FC Nitra), Ivan Janek (Slovan Bratislava), Ľuboš Hanzel (Spartak Trnava), Erik Čikoš (Inter Bratislava), Vratislav Gajdoš (Artmedia Petržalka), Lukáš Janič (MFK Košice), Filip Hlohovský (AS Trenčín).


Realizačný tím:

hlavný vedúci: Štefan Sapár

hlavný tréner: Jozef Barmoš

asistenti trénera: Jozef Vukušič, Viliam Hyravý, Roland Praj

technický vedúci: Peter Palenčík

lekár: MUDr. Pavel Malovič

fyzioterapeut: Pavel Purdek

fyzioterapeut - masér: Mário Prelovský

masér - kustód: Viliam Kalman


Aktuálna tabuľka 7. skupiny:

1. Rakúsko 2 1 1 0 2:1 4

2. Cyprus 1 1 0 0 1:0 3

3. Slovensko 2 0 2 0 3:3 2

4. Island 3 0 2 1 2:3 2

5. Belgicko 2 0 1 1 0:1 1


Nachádzate sa tu:
Domov