V hlavnej kategórii vyhrali Wiggins a Cavendish. V Gente triumfoval i Metelka

Jozef Metelka.
Jozef Metelka. (Autor: UCI.CH)
SITA|21. nov 2016 o 07:36

Exhibičné podujatie sa konalo v najstaršom drevenom velodróme na svete.

GENT. Slovenským reprezentantom v dráhovej cyklistike Jozefovi Metelkovi a Alžbete Pavlendovovej sa darilo na exhibičnom šesťdňovom podujatí v belgickom Gente.

Tridsaťročný Piešťanec Metelka v piatok ovládol preteky na tri kolá medzi paracyklistami výsledným časom 33,900 sekundy. Dosiahol rýchlosť 53,0973 km/h.

Za dvojnásobným paralympijským víťazom z Ria 2016 skončil belgický ženský tandem Anneleen Moniseurová - Griet Hoetová (36,560) a na treťom mieste klasifikovali ďalšieho domáceho pretekára Krisa Bosmansa (36,650).

Metelka neskôr triumfoval aj v tímšprinte na 500 metrov s Koenom Heuvinckom a Diederickom Schelfhoutom (čas 38,760 sekundy, rýchlosť 46,4396 km/h) nad triom Arnout Matthys, Kris Bosmans a Daniel Abraham (39,450 sekundy, 45,6274 km/h).

V hlavnej kategórii uspeli Wiggins a Cavendish:

Dvadsaťšesťročná rodáčka z Krupiny Pavlendová počas víkendu medzi ženami obsadila druhú priečku v scratchi, neskôr bola štvrtá v omniu.

V oboch prípadoch triumfovala domáca Lotte Kopecká.

Hlavnú kategóriu podujatia, ktorou bola súťaž dvojčlenných tímov, vyhrali Briti Bradley Wiggins s Markom Cavendishom pred domácim duom Moreno De Pauw, Kenny De Ketele.

Podujatie v Gente sa každoročné koná na útulnom velodróme - najstaršom drevenom na svete.

Postavili ho už v roku 1927, rekonštrukciou prešiel v roku 1965. Dráha meria len 166 metrov a je poslednou tohto druhu na svete s licenciou Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI).

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»V hlavnej kategórii vyhrali Wiggins a Cavendish. V Gente triumfoval i Metelka