V Budapešti prší, Slováci hrali zápas Barcelona - Manchester United

Slovenskí tenisti si počas čakania na verdikt rozhodcov krátili čas horu na playstation.
Slovenskí tenisti si počas čakania na verdikt rozhodcov krátili čas horu na playstation. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|16. júl 2016 o 15:43

Sobotňajšiu štvorhru daviscupového zápasu medzi Maďarskom a Slovenskom preložili na nedeľu.

BUDAPEŠŤ. Celodenný dážď narušil program druhého dňa zápasu 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára Maďarsko - Slovensko, a tak plánovanú štvorhru na antukovom dvorci v Budapešti museli presunúť na nedeľu.

Slováci vedú po piatkových dvojhrách 2:0, na potvrdenie víťazstva a postup do septembrovej baráže o účasť vo svetovej skupine potrebujú ešte jeden bod. Po štvorhre by sa mali hrať aj zvyšné dva single.

Sobota bez tenisu

"Keď sme z okna videli, že od rána prší, tak sme sa s Andrejom Martinom nemohli ani rozohrať. Len sme si dali v hoteli strečing a čakali sme, čo sa bude diať. Zabíjali sme čas," priblížil sobotňajší deň deblový špecialista Igor Zelenay.

V súboji s maďarskou dvojicou Márton Fucsovics - Levente Gödry sú Slováci jasnými favoritmi, Martin aj Zelenay patria vo štvorhre do top 80 svetového rebríčka.

Slovenskí tenisti hrali v hoteli futbal na playstatione a čakali na správy z areálu od hlavnej rozhodkyne zápasu Jane Harveyovej.

Dokopy sa dali Igor Zeleny a Jozef Kovalík proti Andrejovi Martinovi s Norbertom Gombosom a zahrali si zápas medzi FC Barcelona a Manchestrom United.

"Táto situácia je nepríjemná. Človek nevie, kedy bude hrať, nevie, kedy sa má najesť, čo má vlastne robiť. Čakáme a nevieme, čo sa stane. Je to také zabíjanie času,“ uviedol slovenský deblista Igor Zelenay.

Dvorec v Budapešti počas sobotňajšieho dažďa.
Dvorec v Budapešti počas sobotňajšieho dažďa. (Autor: TASR)

Britská zástupkyňa Medzinárodnej tenisovej federácie o tretej popoludní definitívne rozhodla, že v sobotu sa už hrať nebude. Dážď neustával a na nepremokavej plachte, ktorou organizátori zakryli centrálny dvorec, stálo asi päť centimetrov vody. Večer ju museli odsať čerpadlom.

"Nedeľňajší  program som po dohode s kapitánmi oboch tímov Zoltánom Kuhárszkym a Miloslavom Mečířom určila od 10.00, keď by sa mala začať štvorhra a po dvojhodinovej prestávke by sme dohrali zvyšné single. Predpoveď počasia nie je veľmi priaznivá a ak by sa v nedeľu nerozhodlo, museli by sme čakať do pondelka. Zápasy nie je možné presunúť do haly."

V pondelok už hrali

Slovensko je po piatkových víťazstvách Andreja Martina nad Petrom Nagyom a debutanta Jozefa Kovalíka nad Mártonom Fucsovicsom blízko k postupu do baráže.

Podľa predpovede by v nedeľu malo pršať až do dvanástej, ale potom by sa malo mierne vyčasiť. Záleží, ako rýchlo organizátori pripravia kurt, aby sa dalo hrať.

Hráči by chceli, aby sa o víťazovi rozhodlo už v nedeľu, keďže od pondelka hrajú na rôznych turnajoch. Napríklad Igor Zelenay sa prihlásil do štvorhry s Bielorusom Alexandrom Burym v rakúskom Kitzbuheli.

"Ak by sa muselo hrať aj v pondelok, nebolo by to v prípade Slovenska prvý raz," pripomenul generálny sekretár STZ Igor Moška. "V roku 1998 sme zvíťazili v Argentíne 3:2 práve zásluhou dvoch bodov Karola Kučeru a Dominika Hrbatého v pondelňajších dvojhrách. Verím, že teraz v Budapešti padne rozhodnutie už v nedeľňajšej štvorhre."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»V Budapešti prší, Slováci hrali zápas Barcelona - Manchester United