Dnes to vypukne. Oktagon 60 aj s bohatou nádielkou česko-slovenských zápasníkov

Ivan Buchinger.
Ivan Buchinger. (Autor: Oktagon MMA)
SvetMMA|7. sep 2024 o 11:55

Turnaj začína o 18:00.

OBERHAUSEN. Letná prestávka skončila, čo znamená, že elitná európska organizácia OKTAGON MMA načne siedmu desiatku číslovaných turnajov. Okrúhle jubileum sa bude veľkolepo oslavovať v prvú septembrovú sobotu v Nemeckom Oberhausene. O poriadnu akciu núdza rozhodne nebude. Čo môžu fanúšikovia očakávať?

Napriek niekoľkým zdravotným komplikáciám, ktoré vyústili do zrušenia pár vystúpení, sa organizátorom na čele so spolumajiteľmi Pavlom Nerudom a Ondřejom Novotným podarilo opäť vyskladať nesmierne nabitú kartu.

Čaká nás jedenásť atraktívnych duelov, pričom bohaté zastúpenie nebudú mať len domáci zápasníci, no takisto česko-slovenská bojová scéna. Nepriateľskú pôdu túžia ovládnuť až siedmi naši protagonisti v hlavnej úlohe s nekompromisným ukončovateľom Milanom Ďatelinkom (10-7), skúseným Matoušom Kohoutom (11-7) či legendárnym Ivanom Buchingerom (43-9).

Priestor dostane hneď na úvod aj nežnejšie pohlavie. Vo veľkom finále PROJEKTu Y si to proti sebe rozdajú Laura Kirtzel a Haifa Reso. Papierovou favoritkou je síce prvá menovaná, no obe aktérky majú o motiváciu postarané. Triumfom si totiž otvoria cestu do profesionálneho MMA a neobíde ich ani s tým spojená sláva.

Po viac ako ročnej odmlke zavíta znova do klietky OKTAGONu aj stálica Marek Bartl (11-13). Bojovník, ktorý pôsobí pod žlto-čiernou vlajkou od samého začiatku, sa proti nebezpečnému Zoranovi Solajovi (2-0) pokúsi napraviť zaváhanie z januárového turnaja FABRIQ 4, kedy nestačil na Taya Odunja (6-4).

Podobná úloha následne čaká taktiež talentovaného Daniela Hromeka (3-4). „The Anonymous“ naposledy v apríli nestačil na Ammariho Diedricka (5-5).

Prelims časť večera doplní ešte nemecko-rakúsky stret na poslednú chvíľu Akipa (6-2) vs. Schober (13-11) a poriadne dusno bude medzi temperamentnými borcami Hassanom Shaabanom (3-1) a Kevinom Enzom (3-1).

Samozrejme, to nie je všetko. Ešte väčšiu šou sľubuje hlavná karta, ktorú odštartuje predstavenie domáceho Gjoniho Palokaja (8-3) proti venezuelskému debutantovi v prestížnom “cirkuse“ Karolovi Arteagovi (5-1).

Potom sa tvrdému Afgáncovi Wahedovi Nazhandovi (8-2) postaví Max Handanagić (9-6-1). Český reprezentant s bosnianskymi koreňmi vstúpi medzi pletivá prvýkrát od decembra 2022.

O posledný predkrm pred najväčšími ťahákmi podujatia sa postarajú Mohamed Grabinski (23-10) a Jakub Bahník (9-5). Nemecký účastník oboch sérií miliónovej pyramídy Tipsport Gamechanger i zverenec hviezdneho Patrika Kincla (28-10) neprežívajú práve najvydarenejšie obdobie, a preto sa môžeme tešiť na vynikajúcu bitku už od úvodných sekúnd.

Známe príslovie "to najlepšie na koniec" platí aj v prípade Oktagonu 60. Diváci si v posledných troch zápasoch užijú vystúpenia, pri ktorých bude každé žmurknutie nesmierne rizikové.

Milan “Mr. Comeback“ Ďatelinka po 14-sekundovom knokaute v Bratislave narazí na svojho dvojníka. Jamie Cordero (5-2) sa tiež rovnako nerád zdržiava v klietke dlho a z toho vyplýva len jediné – ukončenie bude visieť vo vzduchu pri každom údere.

Ostrieľaný sympaťák Matouš Kohout následne absolvuje už svoj štvrtý súboj v kalendárnom roku 2024. Natiahne šnúru víťazstiev na číslo tri a získa cenný skalp niekdajšieho bojovníka UFC Niklasa Stolzeho (13-7)?

Pochopiteľne, absolútnou čerešničkou na torte bude stret európskej legendy MMA proti hviezdnemu debutantovi. Ivan Buchinger (43-9) chce spraviť ďalší krok na ceste späť k titulu ľahkej divízie, no nič jednoduché ho nečaká. Zuby si na neho brúsi bývalý titulový vyzývateľ KSW Lom-Ali Eskiev (21-7), ktorý sa po takmer osemročnej prestávke opäť ukáže pred nemeckým publikom.

Aby toho nebolo málo, ich duel je vypísaný na päť päťminútových kôl. O veľkú zábavu bude teda rozhodne postarané. Nenechajte si to ujsť!

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Dnes to vypukne. Oktagon 60 aj s bohatou nádielkou česko-slovenských zápasníkov