Úvod play off priniesol prvý hetrik, zranenie opory i Tatarovu asistenciu

Patric Hörnqvist z Pittsburghu Penguins (vľavo) strelil prvý hetrik v tohtoročnom play off.
Patric Hörnqvist z Pittsburghu Penguins (vľavo) strelil prvý hetrik v tohtoročnom play off. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|14. apr 2016 o 06:26

Oba tímy potvrdili na úvod výhodu domáceho prostredia. Tampa Bay zdolala v prvom zápase prvého kola play off Detroit 3:2, Pittsburgh si poradil s New Yorkom Rangers presvedčivo 5:2.

BRATISLAVA. Postup do play off si vybojovali na poslednú chvíľu. V záverečnom zápase základnej časti. Dvadsiaty piaty raz za sebou.

"Teraz sa začína akoby nový sezóna. A stať sa môže všeličo," vravel ešte vtedy pre oficiálnu stránku súťaže brankár Jimmy Howard.

V úvodnom zápase série prvého kola vyraďovacej časti však hokejisti Detroitu Red Wings neuspeli. Na ľade Tampy Bay Lightning prehrali 2:3.

Pri góle Mika Greena na 1:1 asistoval aj slovenský útočník Tomáš Tatar a pripísal si prvý bod v play off. Jeho spoluhráč Tomáš Jurčo šancu nedostal.

Tomáš Tatar (vpravo) bojuje o puk s J. T. Brownom z Tampy Bay.
Tomáš Tatar (vpravo) bojuje o puk s J. T. Brownom z Tampy Bay. (Autor: SITA/AP)

Detroit sa s Tampou Bay stretol v play off v rovnakej fáze súťaže aj pred rokom. Hokejisti Lightning sa vtedy tešili z tesného postupu 4:3 na zápasy.

Do svojej série úspešne vstúpil Pittsburgh. Na domácom ľade nedal v noci zo stredy na štvrtok výraznejšiu šancu New Yorku Rangers. Triumfoval 5:2.

Najväčší podiel na víťazstve mal útočník Penguins Patric Hörnqvist, ktorý sa stal autorom prvého hetriku v tohtoročnej vyraďovačke.

Skvelý výkon podal takisto brankár Pittsburghu Jeff Zatkoff, ktorý nastúpil na svoj prvý zápas play off v kariére. Predviedol tridsaťpäť zákrokov a po stretnutí ho vyhlásili za druhú hviezdu duelu.

O svoju oporu v bráne však prišli Rangers. Duel nedochytal Švéd Henrik Lundqvist, ktorý zo súboja odstúpil po prvej tretine.

Podľa portálu nhl.com v jej závere utrpel zranenie oka.

Jeden z troch gólov Patrica Hörnqvista.

NHL - prvé kolo play off, prvé zápasy (streda):

Tampa Bay - Detroit 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 7. Kučerov (T. Johnson, Killorn), 30. Kučerov (Coburn, Nesterov), 49. Killorn (T. Johnson, Kučerov) - 23. M. Green (DeKeyser, TATAR), 25. Abdelkader (Quincey)

Tomáš Tatar (Detroit) odohral 16:02 min, vyslal jednu strelu na bránu, zaznamenal jednu asistenciu a jeden plusový bod, Tomáš Jurčo (Detroit) nenastúpil

Pittsburgh - NY Rangers 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Góly: 20. Hörnqvist (Sheary, Letang), 39. Crosby (Hörnqvist), 46. Kühnackl (Bonino, Letang), 49. Hörnqvist (Kessel, Crosby), 58. Hörnvist (Crosby, Daley) - 44. Stepan (Rick Nash, Brassard), 51. Stepan (D. Boyle, Zuccarello)

St. Louis - Chicago 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Gól: 70. Backes (Bouwmeester, Pietrangelo)

Marián Hossa (Chicago) odohral 21:28 min, vyslal päť striel na bránu, ale do bodových štatistík sa nezapísal; Richard Pánik (Chicago) nenastúpil

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Úvod play off priniesol prvý hetrik, zranenie opory i Tatarovu asistenciu