US Open - Beck do 2. kola kvalifikácie dvojhry

SITA|20. aug 2008 o 20:43

NEW YORK 20. augusta (SITA) - Slovenský tenista Karol Beck zvíťazil v stredajšom stretnutí 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji ...

NEW YORK 20. augusta (SITA) - Slovenský tenista Karol Beck zvíťazil v stredajšom stretnutí 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (25. augusta - 7. septembra, celková dotácia 20,6 milióna USD, tvrdý povrch DecoTurf II) nad domácim držiteľom voľnej karty Alexom Claytonom bez výraznejších problémov 6:4, 6:2. "Súpera som nepoznal a spočiatku som nebol v tempe, ale postupne som spresnil hru a Clayton robil chyby. Som rád, že som v 2. kole," uviedol K. Beck pre agentúru SITA.

Aktuálny líder národného renkingu mužov Beck, 197. vo svetovom rebríčku ATP Entry, sa od 20-ročného Američana, ktorý ešte nebol nad 796. rebríčkovým miestom a momentálne figuruje až na 1135. priečke, odpútal v prvom sete brejkom na 4:3, suverénne potvrdil na 5:3 a nezaváhal ani v desiatom geme pri podávaní na zisk úvodnej časti. V druhej mal 26-ročný Zvolenčan, niekdajší 36. muž počítačového poradia, okamžite dva brejkbaly v rade, využil však až neskorší tretí v tomto vstupnom geme. Vzápätí ľahko upravil na 2:0, a hoci v štvrtom geme čelil nepríjemnému skóre 0:30, udržal si vytvorený náskok. Zväčšil ho v siedmej hre ako returnujúci a dokráčal do 2. kola, v ktorom si zmeria sily s úspešným z duelu Philipp Petzschner (6-Nem.) - Andrea Stoppini (Tal.).

Beck sa vrátil do Flushing Meadows v newyorskom Corona Parku po troch rokoch a jeho miestnym maximom je osemfinále zo sezóny 2004, v ktorom podľahol Austrálčanovi Lleytonovi Hewittovi 4:6, 2:6, 2:6.

V stredu sa zo Slovákov ešte predstaví Lukáš Lacko, a to proti takisto nenasadenému Britovi Alexovi Bogdanovicovi. V utorok v zápase 1. kola eliminácie s Rusom Alexandrom Kudriavcevom ťahal za kratší koniec Ivo Klec. Priamo v hlavnej súťaži dvojhry budú v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center štartovať Dominik Hrbatý a medzi ženami Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková. Šancu v kvalifikácii ešte má Kristína Kučová.


Dvojhra mužov - kvalifikácia - 1. kolo:

Karol Beck (SR) - Alex Clayton (USA) 6:4, 6:2


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open - Beck do 2. kola kvalifikácie dvojhry