Štyrikrát vyhral Európsku ligu. Newcastle má horúceho kandidáta na trénera

Unai Emery.
Unai Emery. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. nov 2021 o 16:49

Nového trénera chcú predstaviť už pred sobotným duelom 11. kola Premier League v Brightone.

BRATISLAVA. Ambiciózni noví majitelia anglického futbalového klubu Newcastle United majú údajne veľmi nádejného kandidáta na trénera.

Je ním 49-ročný Španiel Unai Emery, ktorý svojho času viedol v Premier League londýnsky Arsenal a momentálne úspešne stojí pri kormidle v španielskom Villarreale.

Aj keď rokovania ešte pokračujú a Emery má vo Villarreale zmluvu do leta 2022, netrpezliví zástupcovia Newcastlu chcú nového trénera predstaviť už pred sobotňajším duelom 11. kola Premier League v Brightone. Informoval o tom web bbc.com.

"Newcastle rokoval o obsadení postu trénera aj s bývalým šéfom lavičky Bournemouthu Eddiem Howem a tiež niekdajším portugalským koučom AS Rím Paulom Fonsecom. Emery v utorok večer povedie Villarreal v zápase F-skupiny Ligy majstrov proti Young Boys Bern a na predzápasovej tlačovej konferencii odmietol akékoľvek aktuálne spojenie s tímom Newcastle United," informovali Angličania.

Saudskoarabské konzorcium Verejný investičný fond PIF nedávno prevzalo majoritu nad aktuálne predposledným tímom Premier League napriek tomu, že tento chystaný krok bol dlhodobo terčom kritiky medzinárodných organizácií na ochranu ľudských práv vrátane Amnesty International.

Arabi chcú z priemerného klubu, v ktorom pôsobí aj slovenský brankár Martin Dúbravka, do pár rokov vytvoriť konkurenta v boji o trofeje v európskych klubových súťažiach a zaútočiť na anglický ligový titul.

V súlade s očakávaniami najprv odvolali trénera Steva Brucea, ktorý bol na lavičke v St. James' Parku od leta 2019. V aktuálnej sezóne Premier League stihol odkoučovať osem duelov a získali v nich len tri body za tri remízy.

Emery sa v rokoch 2014 - 2016 trikrát za sebou stal víťazom Európskej ligy ako tréner FC Sevilla, štvrtý triumf pridal v tomto roku už na lavičke Villarrealu po maratónskom penaltovom rozstrele vo finále nad Manchestrom United. Medzitým sedel na lavičke Arsenalu a Paríž Saint-Germain, s francúzskym tímom ovládol Ligue 1 a dvakrát sa tešil zo zisku domáceho pohára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Štyrikrát vyhral Európsku ligu. Newcastle má horúceho kandidáta na trénera