UFC nechcelo riskovať moju výhru, myslí si St-Pierre

Adrián Mečiar|17. apr 2020 o 02:00

St-Pierre prezradil, prečo podľa neho nedošlo k duelu medzi ním a Khabibom Nurmagomedovom.

St-Pierre prezradil, prečo podľa neho nedošlo k duelu medzi ním a Khabibom Nurmagomedovom.

Khabib Nurmagomedov už po piaty raz prišiel o duel s Tonym Fergusonom a vzhľadom na čoskoro sa začínajúci ramadán teraz všetko nasvedčuje tomu, že najbližšie sa do klietky opäť postaví najskôr v septembri, aby obhajoval svoj opasok.

O niekoľko mesiacov už však Khabib nemusí obhajovať titul proti Tonymu Fergusonovi. Ten sa totiž pravdepodobne o necelý mesiac stretne s Justinom Gaethjem na plánovanom turnaji, ktorého dejisko je zatiaľ utajené. Khabibov vyzývateľ vzíde práve z tohto duelu.

Dnes sú teda reálne dve možnosti. Buď to bude Ferguson alebo Gaethje. Momentálne sa v súvislosti s Khabibom nespomínajú ďalší potenciálni súperi, pritom ešte pred nedávnom sa hovorilo o Conorovi McGregorovi, Nateovi Diazovi či Georgesovi St-Pierreovi.

Hoci prvé dve z týchto mien sa stále môžu za istých okolností dostať do hry o duel s Nurmagomedovom, posledný menovaný už zrejme definitívne prišiel o možnosť zápasiť s bojovníkom, ktorého považuje za najlepšieho zápasníka na svete. 

Georges St-Pierre priznal v rozhovore pre ESPN, že po zápase s Khabibom Nurmagomedovom túžil práve kvôli presvedčeniu, že Dagestanec je momentálne najlepším zápasníkom sveta. St-Pierre chcel si zmerať sily s bojovníkom, ktorého obdivuje, no k zápasu napriek záujmu oboch hviezd nedošlo. Kanaďan je presvedčený o tom, že UFC nechcelo riskovať tento duel, aby bolo eliminované riziko prehry u súčasného šampióna ľahkej váhy.

„Viem, že Khabib chcel ten zápas," povedal St-Pierre pre ESPN. „Nechceli riskovať, že vyhrám a opäť sa vzdám opasku. Aj preto som naznačil, že nechcem, aby sme zápasili o titul. Mohol to byť normálny súboj. Khabib je podľa mňa najlepší zápasník na svete a vedel som o tom, že aj on chcel so mnou zápasiť. UFC ale malo iné plány a ja to rešpektujem. Mohli toho stratiť príliš veľa, ten risk nestál za to, chápem ich."

St-Pierrea mrzí, že k zápasu napokon nedošlo, avšak zároveň si celú situáciu vykladá ako kompliment. „Dá sa to považovať za kompliment. Videli vo mne hrozbu, mali pocit, že by som mohol zvíťaziť. Ak by sa ma nebáli, zápas by prebehol," dodal St-Pierre.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC nechcelo riskovať moju výhru, myslí si St-Pierre