UFC Lincoln: Justin Gaethje sa tentoraz predviedol vážnym adeptom na KO roka

Adrián Mečiar|26. aug 2018 o 02:00

Gaethje sa opäť predviedol, tentoraz parádnym knokautom.

V hlavnom zápase UFC Fight Nightu v Lincolne sa proti sebe postavili Justin Gaethje a James Vick. Zatiaľ čo Vick túžil po preniknutí do prvej desiatky ľahkej váhy, Gaethje potreboval výhru, vďaka ktorej by sa po prehrách s Alvarezom a Poirierom vrátil na víťaznú vlnu.

A to sa presne Gaethjemu podarilo, keď už v čase 1:17 Vicka knokautoval tvrdou pravačkou. Gaethje si tak po troch zápasoch, ktoré mu celkovo len v bonusoch zarobili 200-tisíc dolárov, jasne povedal o ďalší 50-tisícový šek. Ten mu aj bol udelený a Gaethje teda v štyroch zápasoch získal už päť bonusov za zápas/výkon večera.

Gaethje si musel pred zápasom od Vicka vypočuť viacero kritických poznámok ohľadom jeho štýlu. Vick ho dokonca nazval Homerom Simpsonom sveta MMA, keď narážal na 3. epizódu ôsmej série legendárneho kresleného seriálu o žltej rodinke, v ktorej Homer objavil svoj talent, ktorým bola schopnosť prijímať všetky údery súperov až dokým sa nevyšťavili a práve v tom momente prišla jeho chvíľa.

James Vick sa však nestal Gaethjeho Drederickom Tatumom a po druhýkrát vo svojej kariére inkasoval tvrdé KO. Gaethjemu preto určite po všetkých odkazoch, ktorými ho Vick v posledných týždňoch urážal, chutilo dnešné víťazstvo o to sladšie. „Som najmenej falošnou osobou v tomto športe a všetko beriem osobne, takže ma naozaj teší, že som ho takto umlčal."

Po návrate na víťaznú vlnu sa Gaethje opäť môže obzerať po súperoch zo špičky divízie. V pozápasovom rozhovore sme boli svedkami výzvy Tonyho Fergusona, no toho čaká na UFC 229 súboj s Anthonym Pettisom. V súvislosti s Gaethjem sa spomínali aj Kevin Lee a Al Iaquinta, tých však podľa informácií Ariela Helwaniho pravdepodobne čaká v decembri vzájomný zápas.

Ďalšou zaujímavou možnosťou pre duel proti Gaethjemu je Edson Barboza, ktorý sa presne ako Gaethje pred dnešným súbojom nachádza v situácii, kedy prehral dva zápasy v rade. Prípadný zápas s Gaethjem však sľubuje garantovanú šou.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC Lincoln: Justin Gaethje sa tentoraz predviedol vážnym adeptom na KO roka