UFC 246: McGregor zdemoloval Cowboya za menej ako minútu

Adrián Mečiar|19. jan 2020 o 01:00

Conor McGregor bol podľa predpokladov favoritom duelu, no azda málokto čakal až takýto jednoznačný priebeh.

Conor McGregor bol podľa predpokladov favoritom duelu, no azda málokto čakal až takýto jednoznačný priebeh.

Najväčšia hviezda UFC je späť. Conor McGregor sa po troch rokoch vrátil na víťaznú vlnu.

Predzápasové odhady pasovali McGregora do pozície favorita súboja, avšak od skúseného Donald Cerroneho sa očakávalo, že McGregorovi aspoň znepríjemní jeho návrat. Cerrone sa ale napokon nezmohol ani na jediný úder.

McGregor doslova vletel do zápasu a predviedol nečakané údery ramenami. Cerroneho nos si to odniesol hneď v prvých sekundách, no to bol len začiatok skazy. McGregor následne trafil "Cowboya" head kickom a od toho momentu to už bola iba otázka niekoľkých sekúnd.

Cerrone nemal šancu. McGregor ho doslova zdemoloval. „Priznám sa, tie údery ramenami, také niečo som ešte nevidel," povedal po zápase Cerrone.

McGregor zas potvrdil, že to je jedna z techník, ktorú v posledných mesiacoch zaradil do svojho repertoára. „Stále mám na čom pracovať. Som v dobrej forme, ale ešte nie som tam, kde som bol predtým," vyhlásil McGregor.

Bývalý šampión pérovej a ľahkej váhy plánuje veľký rok 2020. Aktívny je už od úplného začiatku roka, čo znamená, že má dosť času na splnenie svojich cieľov. McGregor síce chcel dostať odvetu s Khabibom a znova sa dopracovať k opasku ľahkej váhy, lenže momentálne to skôr vyzerá na zotrvanie vo welterovej váhe.

„Cítim sa dobre, táto divízia sa mi páči. Som prvý bojovník, ktorý vyhral na TKO v pérovej, ľahkej a aj welterovej váhe, čo je pre mňa veľká pocta. Uvidíme, aký bude môj ďalší krok. Ktokoľvek z týchto chudákov to môže dostať. Naozaj ktokoľvek," povedal McGregor.

O jasnom priebehu duelu svedčia aj štatistiky. Cerronemu sa nepodarilo vyslať na McGregora ani jeden úder, zatiaľ čo McGregor sa predviedol skvelou úspešnosťou 19/26. Pre McGregora je to pritom prvé víťazstvo od novembra 2016, keď v Madison Square Garden porazil Eddieho Alvareza.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 246: McGregor zdemoloval Cowboya za menej ako minútu