Na finále ME sa dostane viac ako 60-tisíc ľudí, oznámila UEFA

Fanúšikovia na Wembley počas EURO 2020.
Fanúšikovia na Wembley počas EURO 2020. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. jún 2021 o 17:24

UEFA sa dohodla s britským premiérom a vládou.

LONDÝN. Záverečné tri stretnutia na majstrovstvách Európy vo futbale môže na londýnskom štadióne Wembley naživo sledovať viac ako 60-tisíc fanúšikov.

Európska futbalová únia (UEFA) sa dohodla s britskou vládou na udelenie výnimky a navýšenie povolenej kapacity 90-tisícovej arény. Zatiaľ nie je jasné, či sa na súboje bez nutnosti karantény dostanú aj priaznivci zo zahraničia.

Briti pôvodne povolili vstup na tribúny Wembley pre približne 22-tisíc divákov, neskôr pristúpili k zvýšeniu na 40-tisíc osôb.

Po novom bude využitých až 75 percent maximálnej kapacity štadióna. Vo Wembley sa počas záverečného týždňa turnaja uskutočnia obe semifinálové stretnutia a ME vyvrcholia 11. júla finálovým duelom.

"Ostatných 18 mesiacov nám ukázalo, akou dôležitou súčasťou futbalu sú fanúšikovia. Tento turnaj je akousi nádejou pre ľudí, že sa pomaly vraciame k normálnejšiemu životu," povedal prezident UEFA Aleksander Čeferin, ktorý si mimoriadne cení dohody s britským premiérom a jeho vládou."

UEFA už dlhší čas rokuje s Britmi o tom, aby na jednotlivé súboje v Londýne mohli pricestovať fanúšikovia aj zo zahraničia bez nutnosti izolácie.

Podmienkou by bol pobyt v krajine nanajvýš 24 hodín a fungovanie v tzv. bublinách, teda bez kontaktu s bežným životom v londýnskych uliciach.

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Na finále ME sa dostane viac ako 60-tisíc ľudí, oznámila UEFA