Turnaj II. fázy kvalifikácie LM namiesto Michaloviec v Györi

SITA|15. aug 2007 o 12:12

MICHALOVCE/KOŠICE 15. augusta (SITA) - Najzaujímavejšou informáciou, ktorá odznela na predsezónnej tlačovej besede hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce, bola správa o zrieknutí sa práva usporiadať turnaj ...

MICHALOVCE/KOŠICE 15. augusta (SITA) - Najzaujímavejšou informáciou, ktorá odznela na predsezónnej tlačovej besede hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce, bola správa o zrieknutí sa práva usporiadať turnaj 1. skupiny II. fázy kvalifikácie Ligy majstrov žien. Ten sa mal v dňoch 28. - 30. 9. 2007 uskutočniť v centre Zemplína

za účasti družstiev Györi Audi ETO (Maď.), HB Metz Moselle Lorraine (Fr.), víťaza turnaja A-skupiny I. kvalifikačnej fázy a domácich hráčok. Bojovať o jedno postupové miesto do skupinovej fázy LM (medzi 16 najlepších) sa napokon bude v Györi. "Európska hádzanárska federácia najskôr požadovala, aby organizátor turnaja pokryl náklady účastníkov na ubytovanie a stravu, čo by sme dokázali splniť. O týždeň však prišli jej predstavitelia s požiadavkou, aby boli v televízii prenosy zo všetkých zápasov turnaja. Na rozhodnutie sme mali len 24 hodín a keďže nebolo reálne to splniť, odstúpili sme od organizácie," vysvetlil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Chemkostavu, hlavného sponzora Iuventy, Igor Mačuga.

Úradujúci slovenský šampión vstupuje do novej sezóny opäť s vysokými ambíciami. "Chceme vyhrať všetko, čo sa dá - teda WHIL, národný titul i Slovenský pohár, ktorý nám vlani ako jediný v zbierke chýbal. V európskych pohároch by sme sa radi posunuli ďalej ako pred rokom," uviedol k cieľom prezident Iuventy Gabriel Dorič, podľa ktorého rozpočet klubu na sezónu 2007/2008 predstavuje čiastku 9,5 milióna korún vrátane mládežníckych kategórii a prevádzky haly. Tento rok po prvý raz prispelo na činnosť mládežníckych družstiev aj mesto sumou 750 000 Sk.

V kádri trénera Dušana Daniša prišlo v lete k viacerým zmenám. Majstrovský kolektív opustili Petra Beňušková, Martina Školková (obe ŠKP Štart Bratislava), Eva Hodošková (Slovan Duslo Šaľa), ďalšie hráčky - Terézia Szöllösiová, Miroslava Kožuchová, Milica Tomková, Simona Čenčariková, Dominika Plencnerová - uvoľnili na študentské hosťovanie. Naopak, novými posilami sú brankárka Ingrid Kudročová z nemeckého Beyeröhde a spojka Lucia Tobiášová z Banskej Bystrice, ako aj dve Ukrajinky - pivotka Oxana Ševčiková a krídelníčka Marina Rubcovová.

V Michalovciach plánujú rekonštruovať športovú halu, ktorá by mala mať maximálnu kapacitu 2000 miest, z toho 1400 na sedenie. V súčasnosti sa čaká na vydanie stavebného povolenia (treba doriešiť problémy s parkovacími miestami). Rekonštrukcia sa uskutoční v dvoch etapách, aby sa mohlo v hale počas sezóny aj hrať.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Turnaj II. fázy kvalifikácie LM namiesto Michaloviec v Györi