Turínsky Juventus a košický Galaktik chystajú futbalový kemp

Sportnet|8. júl 2013 o 00:00

Pozorným fanúšikom futbalu, a zvlášť toho mládežníckeho, určite neušla aktivita jedného z najnovších subjektov tohto športu FK Galaktik Košice.

KOŠICE. „Chceme vyplniť voľnočasový priestor deťom na jednom z najväčších košických sídlisk presne v duchu nášho motta - Neseď doma, netúlaj sa po sídlisku, ale trénuj u nás na ihrisku,“ priblížila nám základnú ideu činnosti Občianskeho združenia FK Galaktik jeho predsedníčka Lenka Kovačevičová. Košickí  'galaktikos' už pravidelne obsadzujú rôzne žiacke dlhodobé súťaže riadené futbalovým zväzom, organizujú a zúčastňujú sa rôznych podujatí a turnajov. „Je to samozrejmé, že sa naše mladé nádeje chcú porovnávať s inými, a tak obsadzujeme všetky súťaže, na ktoré máme pripravené tímy vedené kvalifikovanými trénermi. V dnešnej ekonomickej situácii nie je jednoduché zabezpečiť finančné prostriedky na činnosť klubu, ale robíme, čo sa dá. Bez pomoci rodičov a ich príspevkov či sponzorských darov niektorých ústretových sponzorov by to však nešlo. Preto veľká vďaka patrí všetkým, ktorí nám akoukoľvek formou pomôžu, “ nemohla Lenka Kovačevičová opomenúť všetkych tých, ktorí podporujú dobrú myšlienku. A že sa tieto prostriedky naozaj vracajú tam, kam boli určené, netreba pochybovať. Stačí prísť do športového areálu na Galaktickej ulici a mnohým spadne sánka z toho, čo sa dá vytvoriť i v skromných podmienkach.

Avšak samotný stánok, to nie je to, o čom chceme verejnosť informovať. Galaktíci prišli s novou aktivitou, ktorú im môžu závidieť i mnohé tradičnejšie kluby. „Letný futbalový kemp Juventus soccer school (JSS) je myšlienka, ktorá v nás rezonovala už dlhšiu dobu. Museli sme absolvovať množstvo rokovaní, pripraviť projekt a do najmenších detailov rozpracovať celý program. Podarilo sa a my sa tešíme, že v auguste dáme príležitosť viac ako 140 adeptom tejto najpopulárnejšej hry v dvoch týždňových turnusoch trénovať pod odborným dohľadom talianskych trénerov. Turínsky Juventus organizuje tento projekt vo viacerých európskych, ale i afrických či amerických destináciach. Nás samozrejme teší, že sa do tohto programu dostal aj náš klub, a tak je tu obrovská šanca pre mládež z celého regiónu od šesť do šestnásť rokov vyskúšať si svoje schopnosti, porovnať sa s inými a najmä ponúknuť svoje kvality tomuto populárnemu futbalovému velikánovi. Naozaj je tu príležitosť pre najlepších zaklopať na dvere kabíny  'starej dámy',“ so zanietením približuje blížiaci sa futbalový sviatok L. Kovačevičová. „Máme toho ešte veľa pred sebou, čo musíme zabezpečiť, ale sú to už iba detaily, aby sa u nás účastníci kempu naozaj dobre cítili. Aby si z Košíc okrem veľkého vaku plného športového výstroja odniesli zážitky na celý život a niektorí snáď aj nádej na budúci kontrakt. Lebo to, čo chlapci, ale aj dievčatá v augustových dňoch predvedú, neostane zabudnuté. Pozorným očiam turínskych trénerov a metodikov neunikne žiaden zaujímavý futbalista, a ten si už nájde miesto v ich notesoch, a to môže byť prvým krokom k vyšším métam. Tým, ktorí majú ešte záujem a potrebujú viac informácií, stačí kliknúť na internet a dozvedia sa všetko. Za seba a všetkých organizátorov môžem iba povedať, že sa na nich tešíme,“ vystavila záverečnú pozvánku L. Kovačevičová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Turínsky Juventus a košický Galaktik chystajú futbalový kemp