Musí sa dať dokopy. V Prešove končí účastník nedávnych majstrovstiev sveta

Tunisana Jiheda Jaballaha trápia bolesti chrbta.
Tunisana Jiheda Jaballaha trápia bolesti chrbta. (Autor: TASR)
TASR|24. feb 2021 o 16:15

Bol prvým africkým hráčom v histórii klubu.

PREŠOV. Tuniský hádzanár Jihed Jaballah zo zdravotných dôvodov ukončil svoje pôsobenie v Tatrane Prešov. S klubom sa dohodol na rozviazaní zmluvy.

Tridsaťjedenročný pivot hral za Tatran od začiatku sezóny.

Potvrdil to, čo od neho očakávali

Vyskytli sa u neho zdravotné problémy s chrbtom, respektíve platničkami, ktoré boli v poslednom čase dosť vážne. Odchádza domov do Tuniska, kde sa bude musieť dať v prvom rade dokopy a rehabilitovať.

Jeho účinkovanie u nás trvalo iba pol sezóny, no v zápasoch, ktoré odohral, ukázal to, čo sme od neho očakávali. Hlavne v európskych súťažiach," poďakoval sa za spoluprácu generálny manažér klubu Miroslav Benický podľa oficiálnej stránky Tatrana.

„Svoje skúsenosti a kvality v útoku určite potvrdil a za to mu patrí nesporná vďaka. Samozrejme aj za to, že reprezentoval Tatran na majstrovstvách sveta vo farbách Tuniska," doplnil Benický. 

Stal sa súčasťou histórie klubu

Jaballah nastúpil v tejto sezóne na sedem zápasov Európskej ligy a zaznamenal v nich 27 gólov, čo predstavuje priemer takmer štyri góly na zápas.

V jedenástich zápasoch domácej extraligovej súťaže pridal 36 gólov a vo dvoch zápasoch SEHA Gazprom ligy zaznamenal ďalších päť presných zásahov.

Jaballah pózuje s trofejou za víťazstvo v Slovenskom pohári.
Jaballah pózuje s trofejou za víťazstvo v Slovenskom pohári. (Autor: SITA)

Som rád, že aj keď som tu bol relatívne krátko, tak som sa stal súčasťou histórie Tatrana tým, že sa nám podarilo vrátiť Slovenský pohár do Prešova. Chcel som s mužstvom dokončiť sezónu, vyhrať majstrovský titul a získať ďalší pohár. Žiaľ, môj zdravotný stav nie je ideálny," rozlúčil sa historicky prvý Afričan v drese Prešova.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Musí sa dať dokopy. V Prešove končí účastník nedávnych majstrovstiev sveta