Trojuholník Vémola-Kincl-Ondruš (komentár)

Vladimír Bilohuščin|11. aug 2018 o 02:00

Pred nami je odveta, otázka znie, aká...

Domáca scéna miluje príbehy. Za posledný rok nám XFN prinieslo hneď dve mohutne vystavané dejové línie, na konci ktorých boli pamätné zápasy Vémola vs Ondruš a Vémola vs Kincl. V oboch prípadoch ťahal za dlhý koniec Vémola, ktorý, dá sa povedať, oboch bojovníkov dominantne porazil. Po takýchto dueloch a parádnych číslach sledovanosti sa ale XFN ocitlo pred otázkou, kam ďalej.

Samozrejme, obaja súperi mali vo svojich dueloch svetlé momenty a veria, že v prípadnom druhom zápase by mohli ´Terminátora´ zdolať. Nenechali tak nič na náhodu a tak prišla výzva na odvetu najprv od Ondruša. Má to ale jeden háčik, po zápase s ´Pínom´ totiž Vémola avizoval, že chce už iba zahraničných súperov a odvetu si dá iba keď si ju Ondruš zaslúži. Druhým v rade je Kincl, ktorý tvrdil, že nebyť údajného vpichu do oka, mohlo by byť všetko inak a aj on vyzval Vémolu na odvetu. Zrazu sa Karlosove tvrdenia, že už nepôjde s Čechom (okrem ´Pína´) začalo rúcať, keď potvrdil, že s ním pôjde, ale za rovnaké peniaze.

Ako ale tento rébus vyriešiť, aby bol každý spokojný? Najprv sa začalo hovoriť iba o Ondrušovi, ktorý ale mal vyhrať dva zápasy v rade, až potom by sa stretol s Vémolom. To ale nie je jednoduché, pretože ´Píno´ by len sotva dostal dvoch ľahkých súperov. Potom prišiel na rad Kincl, ten ale mal taktiež vyhrať niekoľko zápasov, aby dostal odvetu s Vémolom. V tomto prípade to bolo o čosi schodnejšie, Kincl je totiž v 77 kg schopný vyhrať niekoľko duelov v rade.

Nakoniec sme ale svedkami najlepšieho ťahu, aký mohlo XFN vymyslieť. Postavíme proti sebe Ondruša s Kinclom a víťaz berie Vémolu. XFN tak zabilo 4 muchy jednou ranou. 1) Nemusia sa báť, že Ondruš nejaký zo svojich zápasov prehrá. 2) Nemusia sa báť, že Kincl, nejaký duel prehrá 3) Ich vzájomný duel, ktorý sa odohrá zrejme na podujatí s Rytmusom a Marpom pritiahne oveľa viac pozornosti, ako keby mali obaja bojovníci iných súperov. A nakoniec po 4) XFN môže otvárať už teraz šampanské, keďže nech to dopadne akokoľnek, zrejme v júni v O2 Aréne budeme svedkami poriadne vyhajpovanej odvety, a je úplne jedno, či sa v súboji s Vémolom predstaví Ondruš alebo Kincl.

Aj táto minca má ale dve strany. Zatiaľ čo si domáci fanúšikovia prídu na svoje, cesta Vémolu do UFC je, dovolím si povedať, takmer stratená. Ak sa totiž nič nestane a všetko pôjde podľa plánu, v čase odvety bude mať Karlos takmer 34 rokov a to je už na návrat do kolotoča, ktorý hľadá mladých bojovníkov dosť neskoro. Rovnako aj rozhodnutie Patrika Kincla ostať v strednej váhe predstavuje určité riziko a s ´Pínom´ môže pokojne prehrať, rovnako ako môže zasa prehrať s Vémolom a tak sa aj jeho cesta do UFC poriadne vzdiali.

Vémola ale robí správnu vec. To, že ponúka odvetu obom, pritiahne veľa pozornosti a diváci budú zasa šalieť blahom, na druhej strane si aj parádne prilepší. Verte neverte, XFN totiž platí násobne viac, ako dostane začínajúci bojovník v UFC. A podľa môjho názoru do UFC Vémola ani ísť v skutočnosti nechce. Na domácej scéne je totiž dobre zaplatená superstar, ktorá si už nič nemusí dokazovať a jediným cieľom by mal byť megafight s Attilom Véghom. Počínaním Patrika Kincla som si nie až tak istý, prestupom do 84-ky to totiž zaváňa skôr tučnou obálkou, ako priblížením sa k UFC...

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Trojuholník Vémola-Kincl-Ondruš (komentár)