Trnavský Spartak mlčí. Vyjadrí sa vo štvrtok

Trnavskí fanúšikovia v nedeľu povzbudzovali Spartak za bránami štadióna.
Trnavskí fanúšikovia v nedeľu povzbudzovali Spartak za bránami štadióna. (Autor: ČTK)
Jozef Kotris|18. máj 2009 o 18:23

Generálny manažér trnavskeho klubu o stratách nehovoril, vraj sa vyjadria po zasadaní predstavenstva.

BRATISLAVA. Trnavský Spartak prišiel v nedeľňajšom zápase proti Slovanu o približne štyridsaťtisíc eur, ktoré by získal predajom desaťtisíc vstupeniek.

Keďže mu disciplinárka za výčiny fanúšikov zo sektora hostí na zápase v Nitre zavrela štadión na dva zápasy, z plánovaných príjmov nezískal klub ani cent. Dokonca aj televízia zrušila plánovaný priamy prenos. Hovoriť by sa dalo dokonca aj o strate, keďže klub nechal strážiť štadión 24 hodín pred zápasom. Vedenie Spartaka o konkrétnych sumách zatiaľ odmieta hovoriť.

Stále diskutovanou otázkou zostáva dôvod, pre ktorý Trnavčanom zavreli štadión. Šéf disciplinárky Štefan Krídla minulý týždeň jasne povedal, že za všetkých divákov je zodpovedný domáci klub – a minulú sobotu hrala Trnava v Nitre. Domácich potrestali v utorok, Spartak ešte dodatočne vo štvrtok.

Zvláštne je, že akoby to prekážalo iba fanúšikom a hráčom. Z vedenia Spartaka doteraz sklamanie z rozhodnutia zväzu nevyjadril nikto. Predseda predstavenstva klubu Ladislav Kuna pre klubovú stránku povedal, že trest je veľmi prísny. „Vo štvrtok zasadá predstavenstvo klubu a vyhodnotíme nedeľný zápas aj po ekonomickej stránke,“ povedal generálny manažér Jozef Valovič.

Futbal aj na idnes.cz

„Stretneme sa aj s fanklubom a vydáme vyhlásenie. Momentálne nás zaujímajú dôležitejšie veci, chceme skončiť v lige do tretieho miesta,“ dodal.

Klub by mohol požiadať o odpustenie polovice trestu, čiže žiadať, aby s Ružomberkom už mohol Spartak hrať pred divákmi. „Nevidím dôvod, aby ich nepustili na štadión, veď to už nebude rizikový zápas,“ vyjadril sa kapitán tímu Peter Doležaj.

Valovič upozornil, že to nie je jednoduché, o všetkom sa podľa neho rozhodne vo štvrtok a na treba si preštudovať disciplinárny poriadok. Hádzanie svetlíc v Nitre jednoznačne odsúdil a upozornil, že treba zabezpečiť, aby sa nič podobné neopakovalo.

Fanúšikovia zazlievajú vedeniu Spartaka, že ich nepustili na sobotňajší tréning mužstva. „My cítime ako krivdu, že vykrikujú to, čo vykrikujú. Na tréning sme ich nepustili, lebo štadión bol 24 hodín pred zápasom uzavretý, čo je štandardné pred rizikovými stretnutiami,“ upozornil Valovič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Trnavský Spartak mlčí. Vyjadrí sa vo štvrtok